Xiaomi lanceert Redmi K20 (PRO): betaalbaar en killer-specs

Xiaomi Redmi K20 en Xiaomi Redmi K20 Pro

Nu Redmi als zelfstandig merk onder Xiaomi verder gaat heeft men bedacht om de K-serie te starten, waarbij de K staat voor ‘killer’. De slogan van de serie is ‘flagshipkiller 2.0’ en in teasers maakte Xiaomi duidelijk dat de Xiaomi Redmi K20 en Xiaomi Redmi K20 Pro met name de OnePlus 7-serie wil killen. Wij zetten alle specificaties en de voordeligste deals op een rij.

Uiterlijke kenmerken

Qua uiterlijk verschillen de beide toestellen weinig. Zo zijn zij beide voorzien van een een 6,39 inch Full HD+ beeldscherm in 19:5,9 beeldverhouding. Om het front zo volledig mogelijk te benutten voor het scherm zijn de lijsten minimaal en is er geen notch. In plaats daarvan zijn de selfie-camera en sensoren in een popup-mechanisme gebouwd.

Xiaomi Redmi K20 en Xiaomi Redmi K20 Pro
De reguliere (links) en Pro uitvoering (rechts).

Aan de achterkant zie je bij beide toestellen de opening voor de drievoudige camera en flitser daaronder.

Specs

Het verschil tussen de Xiaomi Redmi K20 en Xiaomi Redmi K20 Pro blijkt vooral uit de processor. Waar de Pro-versie de Snapdragon 855 als processor heeft draait de reguliere op de Snapdragon 730. Ook verschilt het werkgeheugen. Bij reguliere uitvoering is dit standaard 6 GB en voor de Pro kun je kiezen tussen 6 GB en 8 GB RAM. Ook de opslagcapaciteit verschilt iets. De reguliere uitvoering biedt hier de keuze uit 64 GB of 128 GB, terwijl de Pro de keuze biedt uit 128 GB of 256 GB Ram.

Camera & batterij

Ook in de cameravoering kun je lichte verschillen ontdekken. Zo is de hoofdcamera voor beide toestellen 48 MP, maar verschilt de cameralens iets. Ook de specificaties van de twee ondersteunende camera’s schelen iets.

De batterij van 4000 mAh kun je in beide toestellen aantreffen. Volgens de directeur die de Xiaomi Redmi toestellen presenteerde kun je de Pro-versie dankzij de 24W-snellaad techniek binnen 30 minuten tot 58% opladen. De lege batterij helemaal opladen kan in 74 minuten.

Doordat de reguliere versie is uitgerust met 18W-snelheid zal het opladen daar iets langer duren.

Xiaomi Redmi K20 of Xiaomi Redmi K20 Pro kopen?

Uiteraard bieden we je als eerste de volledige specificaties en beste deals. Alles over de Xiaomi Redmi K20 kun je hier vinden.

Ben je benieuwd naar de Xiaomi Redmi K20 Pro? Dan zie je hier alle details en de beste prijzen. De prijs zoals nu bekend begint bij 323 euro.

Bron: Gsm-arena

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo