Xiaomi Redmi 5 Plus: goedkoop maar adembenemend mooi

Xiaomi Redmi 5 Plus: goedkoop maar adembenemend mooi

De Redmi-smartphones zijn de populairste producten van Xiaomi. Ze staan bekend om de lage prijs, maar ook unieke features die geen andere fabrikant aanbiedt. Zeker gezien de prijs. In het geval van de Xiaomi Redmi 5 Plus is dat het scherm. Het is de eerste budget telefoon met een 18:9 ratio en afgeronde hoeken.

Xiaomi Redmi 5 Plus

Zowel de Xiaomi Redmi 5 als de Redmi 5 Plus hebben een scherm met een ratio van 18 bij 9. Hierdoor is het scherm wat langer dan andere smartphones. De Redmi 5 heeft een 5,7 inch scherm met een resolutie van 1440 bij 720 pixels. Redmi 5 Plus heeft een 6 inch scherm met een resolutie van 2160 bij 1080 pixels. De Redmi 5 Plus heeft dus een full HD scherm. Uniek is dat beide smartphones schermen hebben met afgeronde hoeken. Dit zie je alleen bij de topmodellen van andere fabrikanten.

De Xiaomi Redmi 5 en zijn grotere broer zijn gemaakt van aluminium en wegen slechts 180 gram. Ook zijn de randen naast het scherm ongelofelijk dun. Door gebruik te maken van virtuele knoppen in het scherm, is ook de rand onder het scherm opvallend dun.

Xiaomi Redmi 5

Specificaties

Qua specificaties zijn er wat meer verschillen. De Redmi 5 heeft een Qualcomm Snapdragon 450 processor. Die processor gebruikte Xiaomi niet eerder. De Xiaomi Redmi 5 Plus heeft een snellere Qualcomm Snapdragon 625 processor. Het werkgeheugen hangt af van het model dat je kiest. Er zijn combinaties van 2gb werkgeheugen en 16gb opslagruimte tot 4gb werkgeheugen en 64gb opslagcapaciteit.

Beide smartphones hebben een 16 megapixel camera aan de achterkant. Hieronder vind je de flitser. Daar weer onder zit de vingerscanner, zodat je je smartphone kunt ontgrendelen zonder wachtwoord of pincode. De Redmi 5 heeft een 3200mAh batterij, de Xiaomi Redmi 5 Plus een batterij met 4000mAh capaciteit. Opladen gaat via een micro USB kabel.

De smartphones zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud, lichtblauw en roze-goud. Via onderstaande webshops zijn de smartphones te koop.

MiFans
Logo