Xiaomi presenteert Mi 4 smartphone, te koop vanaf $322

Xiaomi Mi 4

Xiaomi Mi 4

Na maanden wachten en speculeren aan de hand van geruchten heeft Xiaomi gisteren de Xiaomi Mi 4 gepresenteerd aan honderden loyale fans en de pers. De Mi 4 is de opvolger van de Mi 3, die 9 maanden geleden aangekondigd werd en dus aan een opvolger toe was.

Metaal

Het opvallendst van de nieuwe Mi 4 is het metalen frame. Tot voor kort waren alle Xiaomi producten volledig gemaakt van plastic, maar daar komt nu verandering in. De buitenkant is nog steeds van plastic, maar door het metalen frame is de telefoon een stuk sterker. Concurrent Samsung maakt nog steeds al haar producten volledig uit plastic. Vergeleken met hen loopt Xiaomi dus voor.

Specificaties

Net als de Mi 3 heeft de Xiaomi Mi 4 top of the line specificaties. Een krachtige 2.5GHz Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor zorgt voor de rekenkracht, samen met 3GB aan RAM geheugen. Al deze rekenkracht wordt aangedreven door een 3080 mAh batterij, die volgens Xiaomi anderhalve dag meegaat bij normaal gebruik.

De Xiaomi Mi 4 heeft een 5 inch 1080p scherm, waardoor alle beelden scherp zijn. De smartphone heeft twee camera’s: een aan de voorkant van 8 megapixel, en een aan de achterkant met 13 megapixel.

Xiaomi Mi 4 dichterbij

Batterij

De Xiaomi Mi 4 heeft een batterij die bij normaal gebruik ongeveer anderhalve dag meegaat. Mocht je batterij onverwachts leeg zijn, dan is dat geen probleem door het snelladen. Hierdoor kan je de batterij in de telefoon binnen een uur weer tot 60% opgeladen hebben.

Opslag

De Xiaomi Mi 4 is verkrijgbaar met verschillende groottes opslagcapaciteit. Het instapmodel met 16GB kost 1999 Yuan, ongeveer $322. Een 64GB versie is beschikbaar voor 2499 Chinese Yuan.

Verkoop

De 3G versies van de Xiaomi Mi 4 worden verkocht vanaf 29 juli. 4G versies, waarbij het internet hogere snelheden kan halen zijn te koop vanaf september volgens Xiaomi. Verkoopdata en -prijzen buiten China zijn nog niet bekend.

Naast de Xiaomi Mi 4 heeft Xiaomi gisteren ook de Mi Band gelanceerd, een accessoire voor om je pols waarmee je onder andere je telefoon met een tik kunt ontgrendelen zonder een wachtwoord in te hoeven voeren.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo