Xiaomi verrast Oppo en de rest van de wereld en rekent af met de notch

Vanmorgen stevende het, eveneens Chinese, Oppo af op een wereldprimeur. Met een Twitter-filmpje lieten zij zien hoe zij afrekenen met de notch. Wie dacht dat zij de enige waren komt bedrogen uit. Binnen no-time reageerde Xiaomi, ook met een filmpje…

Wat gebeurt er met de notch?

Smartphonegebruikers willen, logischerwijze, zoveel mogelijk ruimte op de telefoon benutten voor het scherm. Kinnen en lijsten worden steeds dunner. Toch moet er aan de voorkant ook ruimte zijn voor de selfiecamera en wellicht een sensor voor gezichtsherkenning.

Al snel was de notch geboren, deze zien we onder andere op de Xiaomi Mi 9. Een uitstulping voor de sensoren. De gebruikers zijn er over het algemeen geen fan van. Men vindt ze lelijk terwijl ze nog steeds ruimte voor het scherm af moeten staan. Oppo signaleerde vanochtend de oplossing.

Oppo maakte direct bekend dat het nog niet bekend is in welk toestel de oplossing van de under-display selfiecam wordt toegepast.

Xiaomi en de notch

Nu is Xiaomi ook al een tijd bezig met alternatieven voor de notch. Zo zagen we bij de diverse toestellen, zoals de Xiaomi Mi Mix 3 en de recent aangekondigde Xiaomi Redmi K20 (Pro) al pop-up camera’s. Ook heeft Xiaomi diverse patenten voor oplossingen geregistreerd.

Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Bekijk alle Xiaomi-deals, coupons en kortingen


Xiaomi troeft Oppo af

De post van Oppo haalde razendsnel het nieuws. Deze opmars was echter direct over toen Xiaomi niet veel later, ook op Weibo en Twitter met een eigen filmpje kwam. Inderdaad, de in-screen camera is werkend te zien in een Xiaomi Mi 9.

Ook Xiaomi heeft nog niet bekend gemaakt in welk toestel deze techniek zal worden toegepast. Wellicht in de Xiaomi Mi 9T?

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.
We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!