Xiaomi daagt Apple uit om nieuwe iPhone met aanbiedingen

Xiaomi vs Apple

Xiaomi wordt weleens de Chinese Apple genoemd. Het gebeurt dan ook regelmatig dat Xiaomi Apple op de hak neemt. Zo maakten ze met de Xiaomi Mi Mix 2s al een pittige concurrent voor de veel duurdere iPhone X. Ook nu komt Xiaomi met drie ludieke aanbiedingen die inspelen op de iPhones die vorige week werden gelanceerd. Deze keer laten ze zien welke apparatuur je allemaal kunt kopen voor de prijs van 1 aangekondigde iPhone.

Aangekondigde iPhone varianten

Om de grap helemaal te zien geven we een overzicht van de aangekondigde iPhones. Dit zijn de iPhone Xs, iPhone Xs Max en iPhone Xr. De prijzen voor deze toestellen bedragen respectievelijk $1.266, $1397 en $945. In China heeft Xiaomi nu haar tegenaanval gelanceerd met drie pakketten.

Xiaomi neemt Apple op de hak om prijzen nieuwe iPhones

De advertentie van Xiaomi als knipoog naar Apple iPhone

Xiaomi XS set ($ 1.266,-)

Als tegenhanger voor de iPhone Xs lanceert Xiaomi voor exact dezelfde prijs het volgende pakket:

Uiteraard is de grap nog niet compleet, want ook het volgende model van Apple moest eraan geloven met een prijsvergelijking.

Xiaomi Xs Max set ($ 1.397,-)

Deze variant is nog duurder, dus heeft Xiaomi het pakket nog een beetje uitgebreid. Voor exact dezelfde prijs van 1 iPhone krijg je bij Xiaomi:

Ook voor de ‘budget-variant’, de iPhone Xr. heeft Xiaomi een passend pakket samengesteld om de grap compleet te maken.

Xiaomi Xr set ($ 945,-)

Xiaomi is ten minste net zo sterk met budgetproducten als met premium-uitgaven, dus uiteraard mocht ook een bonusset niet ontbreken. Voor de prijs van 1 ‘budget’ iPhone krijg je bij Xiaomi:

Van grap tot commercieel succes?

Hoewel de pakketten duidelijk als knipoog gelanceerd zijn en alleen in China worden aangeboden lijkt deze grap een commercieel succes te worden. Xiaomi is verrast door de vele verkopen. Men verwacht dan ook dat Xiaomi deze pakketten wel eens naar Europa kan brengen. Immers, dit is voor hen de targetmarkt voor dit jaar en op deze manier wordt Apple wel erg direct onder druk gezet.

Jouw Apple variant

Zolang de pakketten in Europa nog niet te koop zijn kun je op, bijvoorbeeld, Gearbest jouw eigen pakket samenstellen. Neem eens een kijkje en vertel in de comments welk Xiaomi-pakket jij samen zou stellen voor de prijs van 1 nieuwe iPhone.

Via: XDA developers

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo