Xiaomi Mi TV 4: ontzettend dun en gemakkelijk te upgraden

Xiaomi Mi TV 4 en speakers

Tijdens CES 2017 in Las Vegas presenteerde Xiaomi de Xiaomi Mi TV 4. De televisie verbaasde veel mensen. Zo is de televisie ontzettend dun, maar loste Xiaomi ook een ander probleem op. Door nieuwe toepassingen en apps op televisies wordt namelijk steeds sneller steeds meer verwacht van televisies. Daardoor moet je steeds vaker je televisie upgraden, omdat hij apps en games niet meer aankan. Daar heeft Xiaomi iets heel slims op bedacht. En zoals we van Xiaomi gewend zijn is de televisie ongelofelijk goedkoop voor wat je krijgt.

Xiaomi Mi TV 4: superdun

Wat direct opvalt is hoe dun de Xiaomi Mi TV 4 is. Het scherm meet op het dunste punt slechts 4,98 millimeter. Dat is dunner dan een iPhone! Ook heeft Xiaomi de randen rondom het scherm zo dun mogelijk gemaakt. Hierdoor lijkt het net alsof je op glas televisie kijkt. Door speciale, doorzichtige poten is het bovendien net alsof de televisie zweert.

Ondanks dat de televisie zo dun is is er niet bezuinigd op kwaliteit. Zo is de Xiaomi Mi TV 4 een 4K televisie waardoor het beeld haarscherp is. Ook heeft de televisie een quad-core 64-bit TV processor.

Xiaomi Mi TV 4 design

Geluid

Ook qua geluid springt de Xiaomi Mi TV 4 eruit. Er worden bij de televisie vier speakers geleverd. Namelijk een soundbar, subwoofer en twee losse speakers. De subwoofer en speakers zijn draadloos en kunnen dus door de hele woonkamer geplaatst worden. De televisie ondersteunt ook Dolby Atmos 3D geluid. Tot nu toe was geluid altijd 2D: het kwam alleen van voor of achter en van de zijkanten. Door in de soundbar ook speakers te plaatsen die richting het plafond zenden wordt het geluid weerkaatst en lijkt het van boven te komen.

Xiaomi Mi TV 4 Dolby Atmos 3D

Xiaomi Mi TV 4 Dolby Atmos 3D

Mi TV Bar

Alle aansluitingen van de Xiaomi Mi TV 4 zijn te vinden op de Mi TV Bar, de soundbar. Hier sluit je dus je spelconsole en settopbox op aan. Vervolgens gaat er een kabel vanuit de Mi TV Bar naar de Mi TV 4. Zo voorkom je de gebruikelijk kabel spaghetti.

Modulair

Een ander voordeel van de Mi TV Bar is dat je hem kunt vervangen. Alle belangrijke hardware, zoals de processor zijn te vinden in de Mi TV Bar. Als je televisie een upgrade nodig heeft hoef je niet de hele televisie te vervangen maar alleen de Mi TV Bar, wat een hoop geld scheelt.

Xiaomi Mi TV 4 kopen

De exacte datum wanneer de Xiaomi Mi TV 4 in de verkoop gaat is nog onbekend. Wel weten we dat de 65 inch televisie plus alle speakers in de verkoop gaat voor minder dan 2000 Dollar. De televisie komt beschikbaar in de maten 49 inch, 55 inch en 65 inch.

MiFans
Logo