Xiaomi Mi Powerbank 3: snel opladen (40W) voor een lage prijs

Xiaomi heeft deze week de Mi powerbank 3 aangekondigd. Met deze powerbank kun je voortaan zowel je telefoon als laptop opladen.

Je powerbank als laptop oplader

De Xiaomi Powerbank 3 heeft 20.000 mAh laadcapaciteit. Dat is genoeg om een telefoon meerdere keren op te laden. Maar omdat deze powerbank een maximale output van 40 Watt heeft, kun je nu ook een laptop bijladen.

Dit geldt vooral voor laptops met een klein beeldscherm en een kleine processor. Die laptops verbruiken namelijk minder stroom dan de powerbank kan leveren, waardoor het batterij niveau op peil blijft. Xiaomi noemt als voorbeelden de Xiaomi Notebook Pro van 15,6″, Macbook Pro van 13″ of kleine laptops van Dell, Huawei en HP.

Xiaomi Mi Powerbank 3
Via: mi.com

Specificaties van de Mi Powerbank 3

De 20.000 mAh van de Mi Powerbank 3 kan verdeeld worden over drie verschillende poorten, waaronder een USB-A en USB-C poot. Je kunt dus een telefoon en laptop tegelijk opladen, of meerdere telefoons.

Het maximale vermogen dat je kunt gebruiken om de powerbank op te laden is 50 Watt. Daarmee laadt de Mi Powerbank 3 op in ca. 4,5 uur. Met een reguliere telefoonoplader van 2A duurt dat ca. 11 uur. Die 50W oplader wordt niet meegeleverd in de doos. Het formaat van de powerbank is 153.5 × 73.5 × 27.5 mm.

Xiaomi Mi Powerbank 3 kopen

De adviesprijs van de Mi Powerbank 3 is 299 Yuan (38 euro). Wanneer je dat vergelijkt met andere opladers met 40 Watt vermogen, dan is dat bijzonder goedkoop. Dat maakt de Mi Powerbank 3 een interessante oplader voor diegene die veel met zijn laptop onderweg is.

Op dit moment is de Mi Powerbank 3 nog niet verkrijgbaar in Nederland. Binnenkort gaat de voorverkoop in China van start.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo