Xiaomi Mi LED Smart TV 4 – heel veel TV voor een aantrekkelijke prijs

Wie dacht dat Xiaomi alleen telefoons produceert komt bedrogen uit. Ook voor andere elektronica is Xiaomi een belangrijke producent. De Xiaomi Mi LED Smart TV 4 bewijst dat zij niet alleen veel telefoon, maar ook heel veel TV kan leveren voor een aantrekkelijke prijs. Wij zetten de eigenschappen op een rij.

Hoe ziet de Xiaomi Mi LED Smart TV 4 eruit?

Simpel gezegd, heel groot en heel smal. Het beeldschermdiagonaal van deze TV is 55″ ofwel 138,8 centimeter. Daarbij heeft het scherm geen zij- en bovenrand. Zo wordt het grootste deel van de TV ook benut voor het scherm. Daarbij is de TV maar 4.9 millimeter ‘dik’. Daarmee is deze kijkbuis officieel de smalste TV ter wereld. Uiteraard zorgt zo’n smalle TV al snel voor een mooi design. Het design won dan ook een prestigieuze Red Dot Award. Het toestel is 1232,1 mm lang, 730,6 mm hoog (791,7 mm inclusief voet). De dikte van de voet is 216.5 millimeter. Dit laat zich verklaren door een opmerkelijke ontwerpkeuze die wellicht ook direct een nadeel te noemen valt. Men heeft aan de achterzijde diverse HDMI- en USB-poorten. Het vreemde is dat die stekkers horizontaal moeten worden ingebracht. Dit maakt het lastiger om de TV op te hangen. Daarbij maakt die ruimte dat de TV minder strak op de muur oogt. De standaard geeft je de mogelijkheid de TV los van de muur te zetten en zo meer ruimte voor stekkers te maken.

Wat is er te vertellen over het beeld en geluid van de Xiaomi Mi LED Smart TV 4?

Het beeld is een 4K HDR scherm. Deze combinatie zorgt voor een 3840*2160 resolutie en daarmee een wel heel gedetailleerd en scherp beeld. Doordat het toestel geen randen kent is het beeld erg indringend zodat je een meeslepende kijkervaring krijgt. Je kunt het toestel maximaal 178 graden draaien. De TV is voorzien van 2*8 Watt boxen. Zoals bij zoveel TV’s is het geluid beter als je een apart boxensysteem, zoals Dolby Surround, gebruikt.

Wat zijn de verdere technische specificaties?

Aan de achterzijde is ruimte voor 1 USB-aansluiting, 3 HDMI-aansluitingen, 1 AV-aansluiting en 1 Ehternet-aansluiting. Daarnaast kun je met deze TV ook gebruik maken van Wifi en Bluetooth.

Om de TV te laten functioneren is een 64-bit Quadcore chip ingebouwd en beschikt de TV over een 2 GB RAM werkgeheugen. Daarnaast is er een geheugen van 8 GB aan opslag om programma’s later te kijken. Het besturingssysteem is op Andriod gebaseerd en heet Patchwall. Daarbij zijn er diverse apps ge├»nstalleerd met streamingdiensten. Het nadeel is dat je enige kennis moet hebben om zelf nieuwe apps te installeren aangezien die niet standaard zijn ingebouwd. De besturingsprogramma’s zijn in diverse talen te verkrijgen, waaronder Engels. Nederlands is helaas niet beschikbaar.

Waar is deze TV te koop en wat is de prijs?

De verkoop start begin maart. Dan is ook de definitieve prijs bekend. Aanschaffen kan onder andere bij Gearbest!

MiFans
Logo