Xiaomi Mi Band 6 officieel: dit is alles wat je moet weten

De Xiaomi Mi Band 6 is officieel gelanceerd door Xiaomi en alle details zijn bekend. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over de nieuwe Mi Band 6.

Xiaomi Mi Band 6

De Xiaomi Mi Band 6 is uitgerust met een 1,56 inch AMOLED kleurenscherm met 326 PPI (Pixels Per Inch). Dat wil zeggen dat dit maar liefst 50% meer schermruimte geeft dan bij de Xiaomi Mi Band 5, de voorganger.

Verder heeft de Xiaomi Mi Band 6 veel data die bijgehouden wordt. Denk hierbij onder andere aan het bijhouden van je stappen, maar ook hartslag en bijvoorbeeld slaaptracking. Naast hartslagmeting, wordt ook de SPO2 bijgehouden.

Daarnaast heeft Xiaomi dit jaar ook nieuwe workout-types toegevoegd, waarbij het totaal nu uitkomt op 30. Qua tracking kun je een zestal fitnessactiviteiten bijhouden en worden er hier veel statistieken van weergegeven.

Xiaomi Mi Band 6 1

Slaapmonitoring, accu en waterdicht

De Mi Band 6 is ook in staat je slaap te monitoren en houdt hier allerlei gegevens over bij. Denk hierbij onder andere aan het meten van de REM-slaap, maar ook worden kleine dutjes nu geregistreerd.

De Mi Band staat bekend om zijn goede accuduur en dat is ook hier weer het geval. De accu zou ongeveer 14 dagen moeten meegaan volgens de fabrikant.

Verder heeft Xiaomi er ook dit jaar weer voor gezorgd dat de Xiaomi Mi Band 6 waterdicht is (5ATM).

Xiaomi Mi Band 6 2

Prijs en beschikbaarheid

De beschikbaarheid van de Xiaomi Mi Band 6 in Nederland is nog niet bekend, maar we weten inmiddels wel wat de adviesprijs gaat worden. Voor € 44,99 koop je deze veelbesproken activitytracker.

De Mi Band 6 zal beschikbaar zijn in zes verschillende kleuren.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo