Xiaomi Mi Band 4 VS Fitbit Inspire HR: welke moet je kiezen?

Mi Band 4

Er zijn verschillende aanbieders van fitness horloges of fitness trackers op de markt. In dit artikel zet ik de Xiaomi Mi Band 4 tegenover de Fitbit Inspire HR. Welke van deze budget fitness trackers wint de race?

Xiaomi of Fitbit

Wanneer je de naam Xiaomi hoort, denk je vaak aan budget. Het merk is de laatste jaren uitgegroeid in een tech-gigant die op vrijwel alle artikelen de laagste prijs van de markt biedt. Fitbit is daarentegen juist een merk dat een wat luxere uitstraling heeft en ook zeker wat duurdere producten maakt.

De Fitbit Inspire HR en de Xiaomi Mi Band 4 worden vaak toch tegenover gezet. Waarom? Omdat veel eigenschappen op de oppervlakte overeenkomen. Toch liggen de trackers qua prijs nogal wat uit elkaar. Is het de meerprijs waard om te gaan voor de Fitbit Inspire HR, of kun je je geld in je zak houden en kiezen voor de (veel) goedkopere Xiaomi Mi Band 4?

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

In het kort

Het makkelijkste is om alle eigenschappen even tegenover elkaar te zetten. Je ziet dan al gelijk waar de overeenkomsten en grootste verschillen zitten.

EigenschappenFitbit Inspire HRXiaomi Mi Band 4
SchermMonochrome OLED touchscreenAMOLED-touchscreen
HartslagmeterJa, met 24-uur monitoring Ja, met 24-uur monitoring
Aantal te tracken sporten156
Notificaties van appsJaJa
Notificaties van telefoontjesJaJa
WaterdichtheidTot 50 meter diepTot 50 meter diep
BatterijduurMax. 5 dagenMax. 20 dagen
Slaap analyseJaJa
Speciale gezondheid tracking voor vrouwenJaNee
PrijsCa. 80 euroCa. 35 euro

De belangrijkste verschillen

Er zijn dus op het eerste gezicht maar een aantal noemenswaardige verschillen tussen de twee fitness trackers. Laten we eens kijken naar die verschillen en in hoeverre ze voor jou belangrijk zijn.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Aantal sporten

Doe je aan hardlopen, wandelen of andere veelvoorkomende sporten, dan heb je aan de Mi Band 4 meer dan genoeg. Met 6 sporten, waaronder hardlopen (binnen en buiten), fietsen, zwemmen, wandelen of ‘algemeen’, kun je meer dan genoeg opties kiezen. Maar de Fitbit Inspire HR gaat daar nog een flink stuk overheen met 15 sporten, waaronder kickboxen en Pilates.

Batterijduur

Je apparatuur dagelijks opladen is geen favoriet onderdeel van het hebben van een fitness tracker. Gelukkig bieden zowel de Fitbit Inspire HR als de Mi Band 4 een prima batterijduur. De Inspire HR doet het zo’n 5 dagen op één keer laden, maar de Mi Band 4 doet het vaak langer dan 20 dagen. Een gigantisch verschil. Zeker wanneer je het vervelend vindt om je tracker steeds weer af te doen.

Display

Het display van de Fitbit Inspire HR bestaat uit een monochrome OLED-scherm. Dat kan er voor zorgen dat je in fel licht buitenshuis minder goed op je scherm kunt kijken. Ook op dit vlak wint de Xiaomi Mi Band 4. Het kleuren AMOLED-scherm is van hoogwaardige kwaliteit en zorgt ervoor dat je ook in fel zonlicht nog prima op het scherm kunt kijken. Handig voor tijdens het hardlopen, om regelmatig te kunnen zien of je nog binnen je gewenste hartslag loopt.


Conclusie

De Fitbit Inspire HR en de Xiaomi Mi Band 4 zijn beide interessante en betrekkelijk voordelige fitness trackers. Toch is het bijzonder dat er zo’n groot prijsverschil is tussen de twee. Alleen op het gebied van het aantal sporten heeft de Inspire HR overduidelijk de overhand, en het kan voor vrouwen een handige toevoeging zijn dat zij specifiek hun lichamelijke gezondheid kunnen peilen.

Maar afgezien daarvan wint de Mi Band 4 het op meerdere fronten. Ga je dus puur voor de prijs en niet voor het design of het grote extra aantal sporten, dan is de Mi Band 4 dus een hele fijne optie. En dat voor een prijs die regelmatig onder de 35 euro ligt.

Fitbit Inspire HR

Fitbit Inspire HR

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo