Xiaomi introduceert Mi AI speaker Mini

De Xiaomi Mi AI mini speaker

Vandaag staat voor Xiaomi natuurlijk in het teken van het launch-event van de Xiaomi Mi Mix 2s. Tijdens dit event heeft de Chinese telecomreus ook een aantal andere interessante producten gelanceerd. Een daarvan is de MI AI speaker Mini.

Xiaomi Mi AI speaker Mini?

Bij het ontwerp heeft de fabrikant minder gekeken naar het uiterlijk dan naar de functionaliteit. De speaker wordt qua uiterlijk zelfs vergeleken met een rijstkoker. Hoewel dit overdreven is, kunnen we vaststellen dat dit ontwerp niet het meest esthetisch is.  De speaker is vierkant en is uitgerust met vier knoppen. Twee van de knoppen zijn om het volume te regelen, er is een knop om het afspelen te pauzeren en de laatste knop is om van track te wisselen.

mi ai mini speaker

De unboxing of de Xiaomi MI AI speaker mini

Wat kan de Mi AI speaker Mini?

Zonder dat er een apparaat hoeft te worden aangesloten kan de speaker het geluid van allerlei bestanden afspelen. Door de smart-functie is het apparaat verbonden met internet en daarmee met de Mi App.

De Mi AI speaker Mini wordt de centrale hub voor alle MI-devices. Dit betekent dat je het geluid van iedere device kunt afspelen op de speaker. Door het formaat kun je de speaker makkelijk ergens wegzetten zonder dat deze in het zicht staat.

Daarnaast ontwikkelt MI bijzonder veel content voor de speaker. Zo kun je denken aan muziek, audiofragmenten maar ook luisterboeken of cursussen (in het Engels). Daarnaast worden veel diensten ‘on demand’ ontwikkeld.

Daarnaast is de speaker uitgerust met een microfoon. Hierdoor kun je direct instructies geven aan een voice-assistant. Aangezien zowel de eigen assistant Yeelight als de Amazon Alexa worden ondersteund heb je dus de keuze. Door deals met Microsoft en Google verwacht men dat ook Cortana en Google assistant compatible zijn. Daarnaast biedt Android ook verschillende voice assistants.

Beschikbaarheid

Net als voor de Mi Mix 2s verwachten wij dat de Mi AI speaker Mini begin april bij de bekende webwinkels zoals Gearbest te verkrijgen is.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo