Xiaomi Mi A2 lite ook onderweg

De Xiaomi Mi A2 in diverse kleuren

Toen eerder dit jaar de Xiaomi Mi 6X gelanceerd werd was er sprake van lancering van een heus vlaggenschip. Het toestel zou in Europa verschijnen als de Xiaomi Mi A2. Ook doken er al snel daarna geruchten op over een budgetversie van de Xiaomi 6X. Inmiddels lijkt dit toestel, weliswaar onder de naam Xiaomi A2, inderdaad onderweg.

Xiaomi A2 met Android One opgedoken

Op een Zwitserse website is de voorverkoop van een Xiaomi A2 toestel aangekondigd. Dat is op zich niet vreemd, aangezien het toestel al gelanceerd is. Wel opmerkelijk is dat de verkoop van deze Xiaomi A2 lite voor 8 augustus is aangekondigd. Wie echter de specificaties bestudeert ziet nog iets opvallend. De specificaties van het toestel dat eerder ook onder de naam Xiaomi 6X gelanceerd werd vermelden namelijk dat Android Oreo af-fabriek geïnstalleerd is. De specificaties van dit toestel vermelden echter Android One als besturingssysteem. Ook valt op dat het standaard werkgeheugen volgens de eerdere specificaties 6GB RAM was en nu in Zwitserland als 4GB RAM wordt aangegeven. Voor het overige zijn de specificaties en het uiterlijk wel gelijk.

Xiaomi Mi A2 gelanceerd

De Xiaomi A2

Overigens is het na de lancering wat stil gebleven rondom dit toestel. Wellicht is het wat overvleugeld door de enorme aandacht voor de lancering van vlaggenschip Xiaomi MI 8. Naar het zich nu laat aanzien komt de gewone Xiaomi A2 in juni en volgt de Zwitserse budgetvariant in augustus.

Android One of Andriod Oreo

Zoals jullie misschien werken draait een Xiaomi op het besturingssysteem Android, aangevuld met het eigen MIUI-systeem. Dit is goed nieuws voor Nederlandse Mifans aangezien Xiaomi vanaf Android Oreo en MIUI 9 de Nederlandse taalinstellingen aanbiedt. De reguliere A2 kun je dus in het Nederlands bedienen.

Bij Android One is dit echter niet het geval. One is een basisvariant waarbinnen veel belangrijke extra’s zijn geblokkeerd. Als de verwachting dat het prijsverschil gering zal zijn uitkomt, zouden wij de reguliere versie aanbevelen voor optimaal gebruiksgemak. Uiteraard kun je jezelf nog steeds aanmelden voor een vrijblijvend seintje als de verkoop van start gaat.

[cp_slide_in display=”inline” id=”cp_id_ebf02″][/cp_slide_in]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo