Xiaomi Mi 9: dit weten we tot nu toe

Xiaomi Mi 9

Op 20 februari 2019 wordt de Xiaomi Mi 9 in China gelanceerd en op 24 februari volgt de internationale lancering tijdens MWC 2019. De Chinese telefoongigant is echter zo trots op haar nieuwste vlaggenschip dat zij de meeste specificaties en foto’s al bekend heeft gemaakt via Twitter en Weibo. Daarom kunnen we je nu al laten zien hoe de Xiaomi Mi 9 eruit zal zien en wat de belangrijkste specificaties zijn. Ga er maar goed voor zitten, want dit is de Xiaomi Mi 9.

Uiterlijk Xiaomi Mi 9

Onder Xiaomi-fans is het ontwerp van de Xiaomi Mi 6 het meest favoriet. Het is dan ook logisch dat men die ontwerper heeft teruggevraagd om de Xiaomi Mi 9 te ontwerpen. De Mi 9 is dan ook een plaatje voor het oog. Met afmetingen van 155 bij 75 millimeter en een dikte van slechts 7,6 millimeter is de Mi 9 een slank ogend toestel dat door de 19:9 verhouding een elegante uitstraling heeft. Aan de voorzijde valt op dat de kin met 40% verkleind is ten opzichte van de Xiaomi Mi 8. Aan de achterzijde valt de primeur van de triple camera op. Wat ook opvalt is dat de kenmerkende ring voor de vingerafdruksensor deze keer ontbreekt. Door de vormgeving ontstaat een beeld/schermverhouding van 87,7%.

Xiaomi Mi 9 in violet, blauw en zwart.

Xiaomi Mi 9 in violet, blauw en zwart.

Het beeldscherm is een Full-HD Amoled touchscreen dat verstevigd is met Gorilla veiligheidsglas klasse 6.

Technische specificaties Xiaomi Mi 9

De Xiaomi Mi 9 is voorzien van een Snapdragon 855 Octacore ( (1×2,84 GHz Kryo 485, 3×2,42 GHz Kryo 485 en 4×1,8 GHz Kryo 485) processor en Adreno 640 grafische processor. Qua geheugen kun je kiezen uit drie uitvoeringen. De basis is 6 GB RAM werkgeheugen met 64 GB opslagcapaciteit. Daarna komen 2 versies met 8 GB RAM werkgeheugen waarbij je kunt kiezen uit 128 of 256 GB ROM opslagcapaciteit. Samen met de ge├»nstalleerde Android 9 Pie en MIUI 10 besturingssystemen kun je zo van de snelste telefoon genieten die op dit moment beschikbaar is.

Twee speciale edities

Naast de reguliere Xiaomi Mi 9 komen er twee speciale edities uit. De ‘glass back’ editie heeft, zoals de naam zegt, een transparante achterkant. Je ziet echter niet de echte onderdelen, maar een intrigerend industrieel ontwerp. Ook komt er, net als bij voorganger Mi 8, een Xiaomi Mi 9 Explorer.

Bijzonderheden

Uiteraard zal er morgen nog veel meer duidelijk worden, maar wat we al wel weten is dat deze telefoon de eerste Xiaomi-uitgave met 48 MP primaire camera en 2 ondersteunende camara’s aan de achterzijde is. Ook aan de voorzijde is een camera voorzien. De vingerafdruksensor zit uiteraard keurig weggewerkt in het display.

Xiaomi Mi 9 kopen?

Op 20 februari wordt de Xiaomi Mi 9 officieel gelanceerd. Uiteraard zoeken we dan direct voor je uit waar je de beste deals kunt vinden, wanneer de telefoon geleverd wordt en vanaf wanneer je jouw telefoon mag verwachten. Als je je nu gratis opgeeft voor een seintje delen we deze informatie als eerste met jou.

[cp_slide_in display=”inline” id=”cp_id_b6918″][/cp_slide_in]

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo