Xiaomi-smartphones nu ook bij MediaMarkt in Nederland te koop

MI-store

Xiaomi staat al geruime tijd in de wereldwijde top vijf van grootste producenten van smartphones. In Nederland is dit minder zichtbaar. Ondanks de toenemende populariteit lijkt de Nederlandse consument toch huiverig aangezien de Xiaomi smartphones in Nederland alleen te koop waren bij grote webwinkels zoals Gearbest. Die twijfel is vanaf nu niet meer nodig, want Xiaomi is nu ook bij Mediamarkt te verkrijgen. Deze samenwerking is gestart met 4 toestellen. De verwachting is dat het aanbod snel uitbreidt.

Waarom kiest Mediamarkt voor Xiaomi?

Met grote merken zoals Samsung en Apple heeft Mediamarkt uiteraard een groot premium aanbod. Toch valt ook hen op dat veel mensen op zoek zijn naar een betrouwbaar alternatief dat premium kwaliteit levert voor een budget prijs.

Met de toestellen die zij nu voeren (de Redmi Note 5A, Xiaomi A1, Redmi Note 4 en Mi Mix 2) bieden ze al een brede selectie. Naar verwachting zal de Mediamarkt ook de nieuwe toestellen, zoals de Mi 7 en Mi Mix 2s in haar assortiment opnemen. Zo introduceert zij een een krachtige concurrent voor de traditionele marktleiders.

> Bekijk alle toestellen van Xiaomi bij MediaMarkt

Wat is het verschil met kopen in China?

Toen we het aanbod voor jou vergelijken constateerden we een prijsverschil. Ondanks dat Mediamarkt bekend staat als prijsvechter zijn ze toch duurder dan bijvoorbeeld Gearbest. Toch zijn er naast de prijs andere argumenten die de Mediamarkt wellicht een interessant alternatief maken.

Zo weet je, als je bij Mediamarkt koopt zeker dat het toestel voor Nederland geschikt is. Daarnaast is er, in tegenstelling tot de buitenlandse webwinkels, altijd een fysieke winkel. Hier kun je terecht als je vragen hebt of reparaties moet laten uitvoeren.

Tot slot weet je met de Mediamarkt waar je aan toe bent als het aankomt op consumentenrecht en garantie. Door ondanks het prijsverschil toch bij Mediamarkt te kopen combineer je de premium ervaring met budgetprijs van Xiaomi met de vertrouwde garanties en service van Mediamarkt.

Dus wil je niet de moeite (of het risico) nemen om een toestel in China te bestellen met mogelijke problemen met garantie en invoerrechten, dan is de MediaMarkt een optie om over na te denken. Ze zijn overigens niet de eerste webwinkel die deze toestellen in het assortiment heeft, maar wel één van de grootste.

> Bekijk alle toestellen van Xiaomi bij MediaMarkt

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo