Xiaomi M365 VS Ninebot ES2: dit is de beste step

Ninebot Es2

Xiaomi en Segway zijn beide behoorlijk populair wanneer het gaat om de elektrische steps die ze maken. Maar welke van de twee steps is het beste? De M365 of de Ninebot ES2?

Xiaomi en Ninebot

Hoewel Xiaomi en Ninebot op het eerste gezicht lijken op twee compleet afgescheiden bedrijven, hebben de twee step producenten tóch een gedeeld verleden. Zo investeerde Xiaomi enkele jaren geleden 80 miljoen dollar in het bedrijf Ninebot, die op zijn beurt het bedrijf Segway kocht.

Sinds die periode werken Xiaomi en Ninebot regelmatig samen bij de ontwikkeling van elektrische steps. Zo hielp Xiaomi bij de ontwikkeling van de Ninebot Mini en schoot Ninebot te hulp bij het maken van de Xiaomi M365. De twee bedrijven doen nog wel gewoon zaken onder hun eigen naam, maar werken dus ook regelmatig samen met elkaar om tot strategische oplossingen te komen.

De M365 en ES2 in het kort

EigenschappenXiaomi M365Ninebot ES2
Maximale snelheid25 km/h25 km/h
Maximaal bereik30 km 25 km
Gewicht12,7 kg12,5 kg
DisplayNeeJa
Motorvermogen250W300W
Maximale hellingshoek14%10%
WielenLuchtbandenMassieve rubberbanden

Minimale verschillen

De kennisoverdracht van Xiaomi naar Ninebot en andersom, is goed te zien in deze twee steps. Er zijn eigenlijk alleen minimale verschillen te zien. Hieronder de belangrijkste op een rij.

Maximaal bereik

Het maximale bereik van de Xiaomi M365 is 20% meer dan bij de Ninebot ES2. Dat is in absolute zin niet zoveel, het gaat maar om 5 kilometer, maar toch kan het een belangrijk verschil zijn. Bijvoorbeeld als je werk net iets meer dan 12,5 kilometer ver is en je de step daar niet kunt opladen. Dan moet je dus wel in één keer heen en weer kunnen rijden. Ook voor pleziertochtjes kan 5 kilometer extra toch net iets leuker zijn.

Het is overigens mogelijk om de Ninebot ES2 uit te breiden met een extra accu. Daarmee verdubbel je zo ongeveer de afstand die je ermee kunt rijden. Die uitvoering wordt ook wel de Ninebot ES4 genoemd. Verder zijn er weinig verschillen, behalve dus dat extra bereik. Je moet daarvoor wel behoorlijk diep in de buidel tasten, want de prijzen van die step liggen boven de 550 euro.

XiaomiM365electricscooter 1

Display

In het overzicht hierboven staat dat de Ninebot ES2 geen display heeft. In feite is dat ook zo, op een zeer klein schermpje na. Hierop kun je beperkte informatie aflezen tijdens het rijden. De Xiaomi M365 biedt een groot en helder display aan waar je alle informatie over je step en de rit kunt vinden. Zo zie je hoe hard je rijdt, hoeveel energie er nog in de step aanwezig is en kun je diverse instellingen aanpassen. Een behoorlijke toegevoegde waarde, waar je zeker goed gebruik van kunt maken.

Banden

Wat betreft banden heb je bij elektrische steps over het algemeen maar 2 keuzes. Luchtbanden of massieve rubberbanden. Een groot deel van het rijcomfort wordt bepaald door die banden. Luchtbanden vangen over het algemeen meer klappen op dan rubberbanden. En ook al heeft de Ninebot ES2 schokdempers in de wielen, alsnog rijdt de Xiaomi M365 volgens vele gebruikers lekkerder. Moet jij dus vaak over terrein rijden met hobbeltjes of randjes? Dan kan de Xiaomi M365 daar net iets meer geschikt voor zijn.


De Ninebot ES 2 en Xiaomi M365 zijn aan elkaar gewaagd. Beide steps zijn van goede materialen en degelijke kwaliteit gemaakt. Ook de eigenschappen komen redelijk overeen. Dus je komt uit op een aantal overwegingen. Vind je die 5 kilometer extra belangrijk? Is het van belang dat je een groot display hebt, of wil je comfortabel rondrijden over een hobbelige ondergrond? Dan is de Xiaomi M365 de duidelijke winnaar. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Want die is bij allebei de steps nagenoeg hetzelfde.

Ninebot ES2

ninebot-by-segway-kickscooter-es2-1
Via: segway.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo