Xiaomi M365 Pro vs Ninebot MAX: dit is de beste step

De steps van Xiaomi zijn razend populair. Maar ook Ninebot, van Segway, heeft zijn strepen verdiend in de wereld van elektrisch vervoer. Volgens velen zijn de Xiaomi M365 Pro en Ninebot MAX aan elkaar gewaagd. Hier zie je waarom dat is.

De Xiaomi M365 Pro of Ninebot MAX

Twee steps met een behoorlijke reputatie. Geen wonder dat je op zoek bent naar de belangrijkste verschillen tussen deze titanen. Gelukkig kun je hieronder in één overzicht zien wat de belangrijkste eigenschappen zijn. Verderop in het artikel lees je meer over deze verschillen.

In het kort

EigenschappenXiaomi M365Ninebot MAX
Maximale snelheid25 km/h25-30 km/h*
Maximaal bereik45 km 65 km
Gewicht14,2 kg18,7 kg
Maximale belasting100 Kg100 Kg
Motorvermogen300W350W
Batterijcapaciteit474 Wh551 Wh
Maximale hellingshoek20%20%
WielenLuchtbandenLuchtbanden

*De snelheid van de Ninebot MAX verschilt per regio waar je hem koopt. In sommige landen is de snelheid begrensd op 25 km/h. Let dus altijd op welke versie je koopt.

Belangrijkste verschillen: Afstand en gewicht

Wanneer je een elektrische step koopt, dan let je voornamelijk op twee punten: hoe ver kan ik rijden, en hoe snel kan dat? Zowel de M365 Pro en Ninebot MAX behalen indrukwekkende afstanden en snelheden. Toch zit hier ook direct het belangrijkste verschil tussen de steps.

De Xiaomi M365 Pro kan zo’n 45 kilometer ver komen, en een maximale snelheid van 25 km/h behalen. De Ninebot MAX gaat daar overheen met een reikwijdte van 65 kilometer en maximaal 30 km/h. Wanneer afstand en snelheid cruciaal zijn voor jouw rijplezier, dan is de Ninebot MAX op dit front dus een duidelijke winnaar.

Aan de andere kant heeft die grotere batterij op de MAX ook een nadeel. Het gewicht van de step is namelijk ruim 30% hoger dan bij de M365 Pro. En aangezien de M365 Pro zelf ook al behoorlijk zwaar is, moet je wel steeds een flink gewicht meenemen. De MAX is ongeveer zo zwaar als een grote fiets voor volwassenen. Dat kan het meenemen ervan soms wat onhandig maken, al geldt dit natuurlijk ook nog steeds voor de M365, met zijn 14 kilo. Maar die bijna 5 kilo verschil ga je wel opmerken als je de step ergens mee naartoe wilt nemen.

Grotere banden op de MAX

De grootte van de banden is een belangrijk onderdeel van het comfort waarmee je op de step rijdt. Hoewel de banden van de Xiaomi M365 Pro en Ninebot beide luchtbanden zijn, zit er wel een centimeter of 4 verschil in de grootte. De Ninebot MAX heeft grotere banden, waardoor – indien de vering ook goed is afgesteld – het rijcomfort van je MAX mogelijk groter kan zijn dan bij de M365.


Conclusie

De Ninebot MAX is een indrukwekkende step. Er zijn namelijk maar weinig alternatieven voor de M365 Pro. De afstand in combinatie met de snelheid maken de MAX een zeer interessante overweging. Maar, kijken we naar de prijs, dan valt er nog iets op. De M365 is over het algemeen een flink stuk goedkoper. Zo’n 30%.

Dat betekent dat je je moet afvragen of die extra’s wel echt nodig zijn. Natuurlijk moet je voor de Ninebot MAX kiezen wanneer de prijzen gelijk zijn. Maar in dit geval hebben we het over een verschil van honderden euro’s. Is dat het voor jou waard om het financiële gat te overbruggen en voor de veel duurdere Ninebot MAX te kiezen?

Ninebot MAX

ninebot-by-segway-kickscooter-es2-1
Via: segway.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo