Xiaomi M365 Pro vs Ninebot ES4: deze step moet je kopen

Ben je op zoek naar een degelijke elektrische step? Dan twijfel je misschien wel tussen de M365 Pro en de Ninebot ES4. In dit artikel zie je een overzicht met de belangrijkste verschillen en overeenkomsten.

Verschillen en overeenkomsten

De Xiaomi M365 Pro en Ninebot ES4 hebben een aantal eigenschappen met elkaar gemeen. Toch zijn er meer dan genoeg features die één van deze twee steps een winnaar maken. In ieder geval voor jouw specifieke situatie. Benieuwd welke het zijn? Bekijk hieronder de tabel en vervolgens mijn beknopte analyse van die gegevens.

EigenschappenXiaomi M365Ninebot ES4
Maximale snelheid25 km/h30 km/h
Maximaal bereik45 km45 km
Gewicht14,3 kg13 kg
Motorvermogen300W300W
Maximale hellingshoek20%15%
WielenLuchtbandenMassieve rubberbanden

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.387 Xiaomi-fans gingen je voor!

Maximale snelheid & hellingen

De verschillen tussen de Xiaomi M365 Pro zijn minimaal, maar ze zijn er wel degelijk. Zo ligt de maximale snelheid van de Ninebot ES4 iets hoger, met 5 km/h. Dat is handig wanneer je ergens snel wilt zijn, over korte afstanden. Toch trek je daarmee wel redelijk snel de batterij leeg. De radius van 45 km kan daardoor enorm verminderd worden.

Ga je voor je plezier een stukje rijden, dan is de afstand vaak belangrijker dan de snelheid. En de maximale afstand is voor beide steps gelijk. Die kan overigens alleen behaald worden wanneer je rustig rijdt met de step. Vol ‘gas’ is dus niet mogelijk als je 45 kilometer wilt steppen.

In Nederland kom je overigens niet veel heuvels van 20% tegen. De winst van Xiaomi is op dit vlak dus wellicht niet zo indrukwekkend of belangrijk. Toch zegt het wel wat over de kracht van de elektromotor die gebruikt is. Ook kun je de M365 Pro meenemen op vakantie en je bestemming op een unieke manier ontdekken vanaf je step. Het gewicht van beide steps is nagenoeg gelijk, waardoor je ze allebei even eenvoudig kunt meenemen.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Rijcomfort

De Xiaomi M365 Pro wordt door veel gebruikers genoemd als bijzonder comfortabele step. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat de step voorzien is van luchtbanden. De Ninebot ES4 heeft die niet, want die banden zijn van massief rubber. Dat zorgt ervoor dat je geen lekke band kunt krijgen, maar ook dat schokken veel minder goed geabsorbeerd worden.

De ES4 heeft daarvoor in de plaats wel schokdempers gekregen, maar die helpen volgens veel gebruikers niet genoeg om een echt soepele rit te garanderen.

Conclusie

De Xiaomi M365 is in deze vergelijking een voorzichtige winnaar. De meeste steps worden gebruikt voor plezier en recreatieve doeleinden. De 5 km/h per uur verschil zal voor veel mensen dus minder uitmaken dan het rijcomfort. In ruil voor de extra comfort moet je bij de M365 Pro wel uitkijken voor scherpe voorwerpen op de weg. Er zijn ook manieren om je luchtbanden beter te beschermen tegen scherpe objecten, maar je zult met de luchtbanden toch altijd met iets voorzichtiger moeten zijn dan met massieve banden.

Vind je het tóch belangrijk om sneller te rijden, dan is de Ninebot ES4 uiteraard ook een prima keuze. Qua prijs zijn beide steps min of meer hetzelfde, waarbij de M365 Pro over het algemeen vaker een lager prijskaartje heeft dan de ES4. Het gaat in dit geval dus vooral tussen de afweging voor comfort of een klein beetje extra snelheid.

Ninebot ES4

ninebot-by-segway-kickscooter-es2-1
Via: segway.com
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo