“Xiaomi in 2018 naar de beurs met een waarde van $50 miljard”

Ingang van een Xiaomi kantoor in Beijing

Xiaomi kantoor

Het lijkt erop dat het volgend jaar echt gaat gebeuren: Xiaomi naar de beurs. Vanaf dat moment kan iedereen aandelen Xiaomi kopen. Xiaomi hoopt naar de beurs te gaan met een totale waarde van minimaal 50 miljard Dollar.

Xiaomi beursgang

Bronnen melden dat verschillende banken hopen de beursgang, ook wel een IPO (Initial Public Offering), te mogen begeleiden. Volgens de bronnen zal dit kunnen gebeuren vanaf de tweede helft van 2018. Xiaomi was lange tijd de meest waardevolle startup met een totale waarde van 46 miljard Dollar. Later nam Uber het deze titel af. Xiaomi zal waarschijnlijk opgenomen worden op de beurs van Hong Kong.

Doel van 50 miljard Dollar

Het doel van Xiaomi is een waarde van minimaal 50 miljard Dollar. Dat is op zich geen gek bedrag, gezien de laatste investering van Venture Capitalists die het bedrijf een waarde van 46 miljard Dollar gaf. Wel hebben sommige leidinggevenden volgens sommige bronnen een waarde van 100 miljard Dollar in gedachten. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag. Vorig jaar zwakte de groei in omzet voor het eerst af. Ondertussen is Xiaomi de vijfde grootste smartphone fabrikant ter wereld, na Apple, Samsung, Oppo en Huawei.

Uitbreiding

Volgens Xiaomi CEO Lei Jun zal het geld gebruikt worden voor uitbreidingen naar andere landen. Het lukte Xiaomi om het succes in China uit te breiden naar India: daar is het de grootste smartphone verkoper van het land. Ondanks startte Xiaomi de verkoop in Spanje, het eerste land in West-Europa. Met het extra geld dat opgehaald wordt met de beursgang wil Xiaomi uitbreiden naar meer landen, in onder andere Zuid-Amerika en Europa.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo