Xiaomi gaat Mi Box lanceren in Amerika en mogelijk Europa samen met Google

Xiaomi gaat Mi Box lanceren in Amerika en mogelijk Europa in samenwerking met Google

Xiaomi gaat Mi Box lanceren in Amerika en mogelijk Europa in samenwerking met Google

Xiaomi en Google gaan samenwerken voor de lancering van de Xiaomi Mi Box in Amerika en andere westerse landen. Dat maakte de bedrijven op Google’s jaarlijkse conference bekend. Na enkele accessoires is dit de tweede stap die Xiaomi zet in het westen.

Samenwerking met Google

Google organiseert elk jaar de Google I/O conference, een evenement waarop het de belangrijkste innovaties voor het komende jaar toont. Een daarvan is de nieuwe versie van Android TV. Xiaomi is een van de eerste bedrijven die deze software gaat gebruiken.

Xiaomi Mi Box

De Xiaomi Mi Box is een kastje die je op je televisie aansluit en extra opties biedt. Zo biedt de Mi Box ondersteuning voor het streamen van 4K video met 60 beelden per seconde vanaf onder andere Netlfix, Youtube en Vudu. Ook ondersteunt het kastje Google Chromecast.

Het apparaat is uitgerust met een quad-core Cortex-A53 processor, 2gb werkgeheugen en 8gb opslagcapaciteit. Hij wordt bedient met een bluetooth afstandsbediening. Dat kan via de knoppen maar ook via je stem, vergelijkbaar met Siri. In de afstandsbediening is namelijk een microfoon ingebouwd. Zo kun je gemakkelijker je favoriete video’s en series vinden.

Wanneer de Mi Box in Amerika en andere landen beschikbaar is en voor welke prijs is niet bekend.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo