Xiaomi binnenkort te koop bij het Kruidvat

Xiaomi Nederland

Toen recent bleek dat Xiaomi stilzwijgend de mogelijkheid bood om op recente toestellen Nederlands als taal in te stellen vermoedden wij al dat er nieuws op komst was. Dat blijkt nu inderdaad zo te zijn, want AS Watson en Xiaomi hebben afspraken gemaakt over Europese distributie. Een van de uitkomsten? In Nederland koop je Xiaomi binnenkort bij het Kruidvat. Overigens geldt dit niet alleen voor de telefoons, maar ook voor ‘slimme’ elektronica en lifestyleproducten.

Kruidvat bevestigt assortiment

AS Watson is het moederbedrijf achter onder meer het Nederlandse Kruidvat en provider ‘3’, dat vooral in ScandinaviĆ« actief is. Navraag bij Kruidvat Nederland leerde dat de Xiaomi inderdaad in de Nederlandse winkels komt te liggen. Men verwacht eind mei meer bekend te maken over het assortiment.

Xiaomi en Kruidvat

Zou het display bij Kruidvat lijken op de Mi Store (zoals hier in Barcelona)?

Wellicht kunnen we je dan ook nader informeren over welk product waar verkocht gaat worden en wat de prijzen zullen zijn. Hoewel Kruidvat ook vestigingen in Belgiƫ en Frankrijk heeft komt Xiaomi daar vooralsnog niet in de schappen.

Rest van Europa

Naast Kruidvat gaat ook provider ‘3’, eveneens een dochterbedrijf van AS Watson, Xiaomi in Europa verkopen. Zij zullen dit doen vanuit winkels in Denemarken, Zweden, Ierland, Oostenrijk, ItaliĆ« en het Verenigd Koninkrijk. Hoewel er geen tekenen zijn voor uitbreiding van de Europese Mi stores blijven de winkels van Xiaomi in Spanje en Polen wel open.

Marketingmix

Wij zijn benieuwd hoe de Xiaomi het zal doen tussen snoep, zeep en andere producten. De slogan ‘Steeds verrassend, altijd voordelig’ is in ieder geval op beide partijen van toepassing, dus we zijn benieuwd!

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo