Twee nieuwe non-smarthphone Xiaomi producten

Foto van de Xiaomi Mi Air Purifier 2 en de Mi Power BankNaast de vele smartphones die Xiaomi uitbrengt, worden er om de zoveel tijd ook andere producten op de markt gezet. Na onder andere een smartwatch, stofzuiger en waterkoker, kunnen we binnenkort waarschijnlijk aankondigingen over een USB Type-C power bank en een nieuwe luchtreiniger verwachten.

Xiaomi Mi power bank

Op 21 september zal Xiaomi een persconferentie houden. Verwacht wordt dat het bedrijf naast de Mi Note 2 ook een nieuwe USB Type-C power bank zal aankondigen. De geruchten komen voort uit een foto op de social media site Weibo. Op de foto is het getal 100 te zien. De cijfers lijken echter ook op iconen. De één lijkt op een USB Type-A poort, terwijl de twee nullen op een USB Type-C poort en een micro USB poort lijken. Er wordt gespeculeert, dat het getal honderd ook erop zou kunnen duiden, dat het produkt 100 yuan (14 euro) zal kosten. Officieel is er nog niks gezegd over de teaser, we hopen dat het een über power bank wordt, waarmee we zelfs de Mi Notebook Air mee zouden kunnen opladen.

Mi power bank teaser

Mi Air Purifier 2

In India heeft Xiaomi tot nu toe alleen nog maar gefocust op “mainstream” producten. Daar gaat nu een einde aan komen met de eerste MiJia, oftewel Mi Ecosysteem. Xiaomi zal in september de Mi Air Purifier 2 lanceren, een nieuw apparaat om de vervuilde Indiase lucht te reinigen. De Mi Air Purifier 2  zou een Clean Air Delivery Rate (CADR) hebben van 388 m2 per uur. In het apparaat zitten drie filters: een pre-filter, HEPA filter een een actieve koolstof filter. Wanneer de luchtreiniger in de zachte modus staat, zou het maar 30db geluid maken. Verwacht wordt dat het apparaat verkocht zal worden  voor onder 133 euro. Het apparaat zal overigens niet alleen in Inda te koop zijn.

Xiaomi Mi Air Purifier 2

21 september

Verwacht wordt dat over beide producten meer informatie beschikbaar zal zijn op 21 september. Wat zal Xiaomi allemaal wel niet te vertellen hebben op de persconferentie? En wat zal hun volgend non-smartphone product zijn?

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo