RedmiBook 14: budgetlaptop met interessante specs

Redmi heeft vandaag niet alleen de K20 en K20 Pro aangekondigd, maar ook een nieuwe laptop. De RedmiBook 14 is een 14 inch-laptop die relatief betaalbaar is.

RedmiBook 14

De RedmiBook 14 is een Windows-laptop die redelijke specificaties heeft meegekregen van de fabrikant. Het instapmodel heeft draait op een i5-processor en is voorzien van 256GB SSD en qua RAM beschikt de Redmibook 14 over 4GB.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.388 Xiaomi-fans gingen je voor!

Daarnaast zien we nog een duurdere versie, waar onder de motorkap een i7-processor te vinden is. Hierbij is ook de SSD verdubbeld naar 512GB en zien we een geheugen van 8GB.

Wat vooral interessant is aan deze laptop is het feit dat ze beide op de NVIDIA GeForce MX250 draaien voor de graphische prestaties. Daarnaast zien we ook nog twee USB 3.0-poorten, een HDMI-poort, 3,5 mm jack, WiFi AC en Bluetooth. Hiermee wordt er dus een relatief complete laptop geleverd.

Redmibook14 1

Looks en prijs

Voor de looks van de Xiaomi RedmiBook 14 hoef je het niet te doen, deze lijkt gewoon erg op de Macbook Air. Waar je het wel voor zou kunnen doen is de prijs. Zoals gewend zijn van Xiaomi en inmiddels ook van Redmi, zijn de laptops redelijk vriendelijk geprijsd.

De RedmiBook 14 met i5 kost 3,999 RMB (~520 euro) en de versie met de i7-processor gaat over de toonbank voor 3,999 RMB (~650 euro). Dat wil dus zeggen dat ze redelijk meedoen in dit prijssegment.

Vooralsnog wordt de laptop eerst in China uitgebracht, maar het subbrand van Xiaomi heeft internationale ambities. De RedmiBook 14 zal vanaf juni in China verkocht gaan worden.

Alternatieven

De Redmibook 14 is in ieder geval een mooi vernieuwing van de Xiaomi-laptops zoals de Xiaomi Notebook Pro en Notebook Air. Bekijk de details over deze laptops hieronder.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo