Is verzelfstandiging Redmi einde van kortingen op Xiaomi Mi 8?

Redmi Note 7

De echte Xiaomi fans weten dat Xiaomi altijd probeert een premiumtelefoon voor een budgetprijs te maken. De laatste tijd zijn er echter berichten die tot zorgen leiden. Zou de verzelfstandiging van Redmi betekenen dat de Mi-series niet meer zo goedkoop zullen zijn? Directeur productie Wang Teng Thomas gooide nog wat olie op het vuur. Wij praten je bij.

Het huidige prijsbeleid van Xiaomi

Op dit moment staat Xiaomi erom bekend dat zij premium telefoons bieden voor een budgetprijs. Dit lukt onder meer omdat zij zwart op wit hebben gezet dat zij nooit meer dan 5 % winst willen maken op een smartphone. Zij bestormden de markt tot voor kort met drie productielijnen. De Xiaomi Mi-serie die als premiumlijn wordt gevoerd en de vlaggenschepen zoals de Xiaomi Mi 8 produceert.

Xiaomi prijzen: Het bericht van Wang Teng Thomas over de prijzen van Xiaomi Mi 8 dat zoveel onrust veroorzaakte.

Het bericht van Wang Teng Thomas over de prijzen van Xiaomi Mi 8 dat zoveel onrust veroorzaakte.

Daarnaast brachten zij met de Xiaomi Redmi serie een budgetlijn uit. Dit waren goedkopere afgeleiden van Mi-series. Dit is recent veranderd.

Als derde lijn hebben zij de Pocophone in de markt gezet. Deze richt zich met de Xiaomi Pocophone F1 vooral op high-end-toestellen voor een goede prijs.

Wat is er veranderd aan het prijsbeleid?

Inmiddels heeft Xiaomi haar merken opnieuw gepositioneerd. Aan de Pocophone-lijn verandert voor zover bekend niets. Dit is anders voor de Redmi- en Mi-lijn. Wij zetten de veranderingen op een rij.

Wat verandert er in de prijs van de Redmi?

Recentelijk heeft Xiaomi laten weten dat zij Redmi als een zelfstandig submerk voortzet. Met de lancering van de Redmi Note 7 gaven zij direct een visitekaartje af. Voor een zeer voordelige prijs werd een premium smartphone gepresenteerd die zelfs de wereldprimeur van een 48 MP camera had. De specificaties en de gunstige bestelmogelijkheden lees je in dit bericht.

Wat verandert er aan de prijs van de Xiaomi Mi lijn?

Het was niet direct bekend wat de gevolgen voor de Xiaomi Mi lijn zouden zijn. Inmiddels bracht een bericht van directeur productie Wang Teng Thomas daar verandering in. Hij reageerde op een bericht van een gebruiker. De gebruiker vertelde dat hij de Redmi Note 7 en Xiaomi Mi 8 met flinke korting absoluut de beste prijs-/kwaliteitverhouding vond hebben. Thomas gaf aan dat hij er maar snel van moest profiteren omdat de grote kortingen voor de Xiaomi Mi lijn binnenkort tot het verleden gaan behoren. Uiteraard kan je nog wel van die kortingen profiteren als je nu voor de gunstige prijzen voor de Redmi Note 7 en Xiaomi Mi 8 kiest.

Waarom doet Xiaomi deze zet?

Hoe dit signaal moet worden geïnterpreteerd is nog niet helemaal bekend. Sommigen denken dat het een marketingstunt is van Xiaomi om snel de voorraad Xiaomi Mi 8 uit te verkopen voordat de Xiaomi Mi 9, naar verwachting dit voorjaar, wordt gelanceerd.

Anderen wijzen op de tegenvallende beurskoersen en onvrede bij aandeelhouders. Zij speculeren erop dat Xiaomi haar belofte van maximaal 5% winst voor de Xiaomi Mi lijn moet verbreken om de aandeelhouders tevreden te houden en zien in deze herpositionering een poging van Xiaomi on de reputatie te redden.

Hoe het ook zij, wij blijven je verrassen met de beste smartphones van Xiaomi, Pocaphone en Redmi voor de beste prijs.

Ben je op zoek naar een Xiaomi Mi 8? Check dan de prijzen hieronder.

[table id=9 /]

Bron: Gizmochina.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo