Planning nieuwe Xiaomi toestellen en specificaties Xiaomi Mi 5 uitgelekt

Planning nieuwe Xiaomi toestellen uitgelekt

Planning nieuwe Xiaomi toestellen uitgelekt

De interne planning van Xiaomi met betrekking tot nieuwe producten is eerder deze week uitgelekt. In de planning zijn onder andere de lanceer data en specificaties voor de Xiaomi Mi4s, Redmi Note 2, Redmi Note 2 Pro en Xiaomi Mi5 te vinden. Uit de planning blijkt ook dat de Mi 5 een 2K scherm krijgt en een 20 megapixel camera. Opvallend is dat een datum voor de opvolger van de Xiaomi Mi Pad ontbreekt.

Planning uitgelekt

De interne planning lekte afgelopen week uit. Opvallend is dat naast nieuwe Xiaomi smartphones ook Huawei toestellen op de planning te vinden zijn. Waarschijnlijk is dat voor Xiaomi werknemers om de eigen planning te kunnen vergelijken met die van andere merken. Apple is bijvoorbeeld ook bekend om het plannen van lanceringen van nieuwe toestellen vlak voor de presentaties van bijvoorbeeld Google en Microsoft.

Nieuwe Xiaomi producten

De eerste twee toestellen op de planning voor Xiaomi zijn al gelanceerd: gisteren werd bekend gemaakt dat de Mi Note Pro vanaf 12 mei te koop is. Een maand eerder werd de Hongmi 2A gepresenteerd, ook bekend als de Redmi 2A. Voor juni 2015 staat de Xiaomi Mi4s op de planning. De telefoon krijgt een 5 inch full HD scherm en een 13 megapixel camera.

In juli worden de Hongmi Note 2 en Hongmi Note 2 Pro (ook wel Redmi Note 2 en Redmi Note 2 Pro) gepresenteerd. De telefoons krijgen een 5,5 inch scherm, maar de pro versie heeft een full HD scherm, terwijl de ‘normale’ versie een HD scherm krijgt.

Xiaomi Mi 5 met 20 megapixel camera en 2K scherm

Aan het einde van het jaar gaat de Xiaomi Mi 5 gelanceerd worden. De telefoon krijgt een 5.2 inch scherm met een 2K resolutie. De ingebouwde camera aan de achterkant krijgt bovendien een flinke 20 megapixels.

Geen opvolger Mi Pad

Interessant aan de planning is dat er geen opvolger van de Xiaomi Mi Pad te vinden is. De tablet werd rond deze periode vorig jaar gelanceerd, en is dus bijna een jaar oud, relatief oud in smartphone en tablet land.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo