Xiaomi Redmi K30: officiële teaser toont details over camera

Sinds november 2019 toont Redmi steeds meer teasers waarin de Redmi K30 deels te zien is. Wij vertellen je welke features van dit nieuwe vlaggenschip toestel tot nu toe bekend zijn gemaakt.

Redmi K30

De Xiaomi Redmi K30 is de opvolger van de K20 (Mi 9T in Europa), een toestel dat zowel in China als Europa met open armen werd ontvangen. De verwachtingen van de K30 zijn dan ook hoog. De laatste weken zijn er gelukkig al enkele officiële onthullingen gedaan. Nu, een week voor de officiële lancering, vertellen wij je welke features van de Xiaomi Redmi K30 al bekend zijn gemaakt.

Bekijk nu
NIEUW: Nederlandse Xiaomi Mifans-community

De Nederlandse Mifans.nl-community is officieel gelanceerd. Een community van Xiaomi-enthousiastelingen met antwoorden op vragen, tips, guides en nog veel meer!

Quad-camera en vingerafdrukscanner

De Redmi K30 wordt voorzien van vier camera’s aan de achterkant van het toestel. Redmi heeft verder nog geen informatie vrijgegeven over de specificaties van de camera’s zelf, maar aangezien de K20 een primaire lens, tele-lens en ultra-wide lens had, is de verwachting dat de vierde lens in de K30 een extra functie gaat vervullen.

De K30 wordt voorzien van een vingerafdrukscanner aan de zijkant van het toestel. Je kunt dus niet meer de vingerafdrukscanner in het scherm gebruiken om het toestel te ontgrendelen, zoals wel mogelijk was in de Xiaomi Redmi K20.

Xiaomi Redmi K30
Via: gizchina.com

Overige bekende specificaties

Ook andere gegevens over de Redmi K30 zijn inmiddels bekend gemaakt. In eerdere onthullingen kwam bijvoorbeeld naar voren dat de smartphone voorzien wordt van een 5G-Dual Mode, een 120Hz display en een nieuwe Qualcomm Snapdragon 765G chip.De batterijcapaciteit bedraag 4.500 mAh en de telefoon ondersteunt een nieuwe vorm van 30W fast-charging. Daardoor zou de telefoon binnen 1 uur volledig opgeladen moeten kunnen worden. Of de telefoon een AMOLED-scherm of LCD-scherm krijgt is helaas nog niet bekend.

Net als het aantal camera’s op de achterkant, is ook de selfie camera anders ten opzichte van de Redmi K20. Waar dat toestel een innovatieve pop-up camera gebruikte, krijgt de K30 twee punch hole camera’s in de bovenhoek van het scherm.

Officiële lancering 10 december

Het sub-brand van Xiaomi maakt de volledige K30 serie bekend op 10 december. We zullen na die lancering dus opnieuw een bericht plaatsen over de definitieve specificaties van alle toestellen in deze serie.


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL

Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue

Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij