Nieuwe informatie gelekt Xiaomi Mi Pad 3

Xiaomi Mi Pad 3

Xiaomi Mi Pad 3Nu de Xiaomi Mi Pad 2 al ruim een jaar oud is, begint het een beetje te kriebelen. Het wordt tijd voor een waardige opvolger en deze lijkt er inderdaad aan te komen. Op gelekt promotiemateriaal vangen we een glimps op van de nieuwe Xiaomi Mi Pad 3. Ook worden meer details van de tablet aan het licht gebracht.

Display en afmetingen

De Mi Pad 3 zal groter zijn dan zijn twee voorgangers met zijn 9.7 inch touchscreen en een resolutie van 2048 x 1539 pixels. Dit scherm is in grootte en resolutie gelijk aan die van Apple’s Ipad Pro 9.7. Hierbij houden de overeenkomsten wat betreft het formaat op tussen de twee tablets. De Xiaomi pad is iets dunner met 6.08mm, weegt 57g minder (380 gram) en is daarbij ook smaller en minder lang (239,5mm x 164,5mm).

Detail Xiaomi Mi Pad 3

Specificaties

Xiaomi heeft gekozen voor Intel’s zevende Gen Core M3-7Y30 processor om het apparaat aan te drijven. Dit gebeurt in combinatie met een mooie 8GB RAM capaciteit. Wat betreft de interne opslag kan gekozen worden tussen een versie van 128GB en één van 256GB. Met de camera aan achterkant kunnen foto’s worden gemaakt van 16 megapixel met dualtone LED flash. De selfie camera is voorzien van een 8 megapixel sensor. Verder ondersteunt de tablet USB type-C en wordt hij geleverd met een indrukwekkende 8290mAh batterij. Opvallend genoeg wordt alleen aangegeven dat de Xiaomi tablet op Windows 10 zal draaien. De vraag is natuurlijk of er, zoals bij de Mi Pad 2, ook een Android versie beschikbaar zal zijn.

Lancering

Volgens berichten zou de Xiaomi Mi Pad 3 gelanceerd moeten worden op 30 december. De 128GB versie zal de verkoop in gaan voor omgerekend 275 euro. Terwijl de meer uitgebreide versie van 256GB voor 315 euro bemachtigd zal kunnen worden. Er is ook een keyboard dock beschikbaar, welke de tablet omtovert in een mini computer. Deze zal apart worden verkocht voor rond de 13 euro.

Keyboard dock voor Xiaomi Mi Pad 3

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo