Nep webwinkels Xiaomi opgedoken in Nederland: koop hier niet

Steeds meer mensen kopen online, dus ook steeds meer oplichters proberen hier misbruik van te maken. Er zijn een aantal webshops in Nederland die hun pijlen heb gericht op argeloze Xiaomi-kopers.

Bestellen en niet leveren

Het principe is eigenlijk eenvoudig en misschien wel de oudste truc uit het boek: je bestelt iets en krijgt het vervolgens niet geleverd.

Hierbij worden klanten vaak overgehaald door prijzen lager te maken dan de concurrenten, maar net niet laag genoeg om het ’te goed om waar te zijn’ te laten lijken. Alhoewel dit in bepaalde gevallen ook gebeurt.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Datzelfde geldt voor de Xiaomi-shops, waarbij vooral gericht wordt op smartphones die voor een (te) lage prijs worden aangeboden.

Schermafbeelding 2021 02 25 om 10.03.37

Koop dus niet bij deze winkels…

We kregen afgelopen weekend de eerste meldingen binnen van gebruikers die overwogen een telefoon te bestellen bij deze winkel(s). Inmiddels heeft Xiaomi ook een statement uitgegeven waarin aangegeven wordt dat de winkels niet legitiem zijn.

Ook het adres dat op de website opgegeven wordt zou niet bij de winkel horen, maar een legitiem bedrijf zijn uit Amsterdam. Deze hebben dus – volgens Xiaomi – niets te maken met deze scam.

Winkels waar je dus niet moet kopen zijn onder andere:

  • MiStore.pro
  • Mi-Mobile.nl

Wellicht zijn er nog meer winkels, maar bovengenoemde waren qua inhoud en layout praktisch gelijk.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.384 Xiaomi-fans gingen je voor!

Delen

Om zoveel mogelijk mensen te behoeden voor oplichting, is het wenselijk dit bericht te delen. Volgens Xiaomi zit het bedrijf hierachter in Panama en is er helaas weinig dat we kunnen doen vanuit Nederland.

Voor de volledigheid: de enige echte MiStore in Nederland is MiStoreBenelux en MI.com. Uiteraard kun je ook terecht bij retailers als BOL, Belsimpel en anderen.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo