Xiaomi lanceert Mi MIX 2 en Mi Notebook Pro

Mi MIX 2

mi mix 2Xiaomi heeft vandaag, na weken vol geruchten, de Xiaomi Mi MIX 2 gelanceerd. De telefoon blinkt in meerdere opzichten uit ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast kwam Xiaomi vandaag met de nieuwe Xiaomi Mi Notebook Pro. Beide apparaten vallen op door hun design en verbluffende specificaties.

Mi MIX 2

De afgelopen weken hebben we al veel nieuwtjes en geruchten over de nieuwe generatie Mi MIX voorbij zien komen. Zo wisten we al een tijdje dat de telefoon wederom ontworpen is door de Franse designer Philippe Starck, en nu weten we ook dat hij er wat moois van heeft gemaakt.

Wat gelijk opvalt aan de Mi MIX 2 is dat bijna de hele voorkant van de telefoon bestaat uit scherm: de screen-body-ratio is wel 90%. Het scherm heeft een resolutie van 2160×1080 pixels. De keramische achterkant van de telefoon is nu mooi afgerond en biedt plaats aan de 12MP camera en een vingerafdruksensor. Een metalen frame scheidt de voor- en achterkant van de telefoon.

Het toestel wordt, zoals Qualcomm al had bevestigd, aangestuurd door een Snapdragon 835. Deze processor wordt gecombineerd met 6gb aan RAM-geheugen. Voor de opslagruimte kan worden gekozen uit 64, 128 en 256gb. De Mi MIX 2 komt ook in een speciale editie: deze heeft 8b aan RAM-geheugen en 128gb opslagruimte. Deze Special Edition heeft een hele keramische behuizing zonder metalen frame.

Mi MIX 2 Special Edition

De Mi MIX 2 gaat later deze maand in de verkoop voor een prijs vanaf omgerekend 420 euro. De Special Edition komt pas in oktober, voor een prijs van omgerekend 600 euro.

Mi Notebook Pro

mi notebook proVorig jaar introduceerde Xiaomi haar eerste laptop: de Mi Notebook Air. Nu heeft het bedrijf daar de Xiaomi Mi Notebook Pro aan toegevoegd. De nieuwe laptop blinkt uit in zijn design, prestaties en stugheid.

Als we naar de Mi Notebook Pro kijken, is het minimalistische design het eerste wat opvalt. De laptop heeft een donkergrijs frame gemaakt van magnesiumlegering, wat ervoor zorgt dat de laptop tegen een stootje kan. Xiaomi demonstreerde dit door er een aantal keer met een segway overheen te rijden, en inderdaad, de notebook bleef ongeschonden. Het scherm van de laptop heeft een diagonaal van 15,6 inch en wordt ook beschermd, hierop ligt namelijk het sterke Gorilla Glass. De randen langs het scherm zijn maar 6,52mm breed. De laptop niet al te zwaar, hij weegt maar 1,95 kilogram.

Een bijzondere feature van de Mi Notebook Pro is het speciale symmetrische koelingssysteem. Door betere warmteafvoer en grotere ventilators wordt de temperatuur van de laptop te allen tijde op peil gehouden.

De laptop komt in drie varianten. De eerste variant heeft een Core i7 processor met een kloksnelheid van 4GHz en 16gb aan RAM-geheugen. Daarnaast is er een variant met dezelfde processor maar dan met 8gb aan RAM-geheugen. De derde variant heeft een Core i5 processor een 8gb RAM. Alle drie de versies hebben 256gb opslagruimte.

De Xiaomi Mi Notebook Pro gaat voor een prijs vanaf omgerekend 720 euro in de verkoop. De modellen met de betere specificaties gaan naar alle waarschijnlijkheid 820 en 900 euro kosten.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo