Mi Band 3: dit zijn de eerste gebruikerservaringen

Xiaomi Mi Band 3, een echte gamechanger. Dit is de beste fitnesstracker!

Na de Mi Band 2 waren de verwachtingen voor de Mi Band 3 hoog gespannen. Inmiddels wordt de Mi Band 3 goed verkocht en lazen wij de eerste gebruikservaringen. Uiteraard willen we die jou niet onthouden.

Het comfort van de Mi Band 3

Het eerste wat gebruikers opvalt is het comfort. Door het PMOLED-scherm reageert de Band goed op instructies en het hoge contrast maakt de informatie goed leesbaar. De band is gemaakt van een speciaal materiaal dat huidvriendelijk is en ook ISO(10993-5/10) gecertificeerd. Bovendien weegt de band slechts 8,5 gram, dus je kunt hem de hele dag om houden zonder dat het oncomfortabel of zwaar wordt.

Hartritme meter

De hardritme meter is bijzonder goed ontvangen door de eerste gebruikers. Met name het feit dat je real life het effect van inspanningen kunt zien en meten is een pluspunt, zeker in deze prijsklasse. Daarbij kan je, doordat je de Band 24 uur per dag kunt dragen, ook jouw algemene hartbeeld in kaart krijgen, zeker als je slaapt. Dit is vooral fijn in combinatie met de slaapritme-functie, die voor je bij houdt of je gezond slaapt. Ook kan de hartritme meters jouw hardritme bij standaardoefeningen zoals rennen, fietsen en wandelen meten. Door deze te vergelijken kun je zo bijhouden hoe jouw conditie zich ontwikkelt.

Connectivity en waterdichtheid

Een echte gamechanger is volgens gebruikers de waterdichtheid, zodat je ook de prestaties tijdens watersporten kunt meten en analyseren. Daarbij vinden veel gebruikers het prettig dat de Band verbinding kan maken met de diverse MI-apps en telefoons, zoals de Xiaomi Mi 8. Op deze manier kun je, bijvoorbeeld door koppeling aan de Mi Fitness App, een eigen personal trainer creƫren. Door de koppeling tussen de Band en de telefoon kun je allerlei gebruikersfuncties die los staan van sport op de Band instellen.

Gebruikersfuncties

Zo kun je de band inzetten als reminder door hem te laten vibreren op een bepaald moment. Ook kun je zien of je berichten of oproepen gemist hebt terwijl je aan het sporten bent geweest. Je kunt zo toch op de hoogte blijven van wat er gebeurt. Ook de betaalfunctie, waarmee je zonder pas kunt betalen bij pinautomaten, valt zeer in de smaak.

Al met al wordt deze Mi Band 3 met uitgebreide specificaties beoordeeld als een echte nieuwe standaard voor fitnessbanden die de vergelijking met veel duurdere concurrenten met gemak kan doorstaan.

Wil jij testen of deze gebruikers gelijk hebben? Wij hebben de beste deals voor de Mi Band 3 op een rij gezet.

[table id=7 /]

Via: Androidpit.com en Xiaomitoday.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo