Met deze nieuwe Xiaomi smartphones maak je de mooiste selfies

Met deze nieuwe Xiaomi smartphones maak je de mooiste selfies

Xiaomi heeft vandaag op een persconferentie in New Dehli, India twee nieuwe smartphones geïntroduceerd. Beide smartphones behoren tot de nieuwe Redmi Y-serie, die gericht zijn op het maken van selfies. De smartphones hebben een 16 megapixel camera aan de voorkant.

Xiaomi Yi 1

Als eerste lanceerde Xiaomi de Xiaomi Yi 1 in de nieuwe serie. Het toestel heeft een 5,5 inch HD scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Een laag Gorilla Glass beschermt het scherm tegen krassen. Aan de binnenkant is een 1,4 GHz Quallcomm Snapdragon 435 oct-core processor te vinden. Er zijn twee versies beschikbaar: 3gb werkgeheugen en 64gb opslagcapaciteit, en 4gb werkgeheugen en 64gb opslagcapaciteit. Het geheugen is uitbreidbaar.

De camera aan de voorkant is de ster van de show. Deze selfie-camera heeft maar liefst 16 megapixels. Ook is er een flitser aan de voorkant ingebouwd. Aan de achterkant is een 13 megapixel camera te vinden. Aan de achterkant is ook een vingerafdrukscanner te vinden. Een 3080 mAh batterij zorgt ervoor dat je de telefoon de hele dag kunt gebruiken. De smartphone draait op MIUI 9 met Android 7.1.2 Nougat.

Xiaomi Yi 1 Lite

De Xiaomi Yi 1 Lite is een iets minder snelle versie van de Xiaomi Yi 1. Er is gekozen voor een Snapdragon 425 processor. Verder heeft de smartphone 2gb werkgeheugen en 16gb opslagcapaciteit. Op de processor en het geheugen na, zijn de specificaties hetzelfde als bij de Xiaomi Yi 1.

Prijzen

Beide smartphones zijn verkrijgbaar in twee kleuren: goud en donkergrijs. De 3gb versie van de Xiaomi Yi 1 kost ongeveer €120, de 4gb versie gaat €146 kosten. De Xiaomi Yi 1 Lite zal te koop zijn voor ongeveer €93. Beide smartphones zullen vanaf 8 november te koop op de Indiase versie van Amazon. Later zal de smartphone ook via andere webshops te koop zijn.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo