Getest: iPhone 12 heeft goed geluid, maar deze Xiaomi-telefoon gaat aan kop

We zijn dol op testen en gelukkig zijn er veel instanties die deze voor ons uitvoeren. Zo ook de alom bekende DxOMark, die we vooral kennen van camera-testen. Tegenwoordig testen ze ook de audio van smartphones.

Audio: iPhone 12 getest

De lancering van de iPhone 12-serie is elk jaar een hele happening en de reviews vliegen je dan ook om de oren. Dit jaar werden maar liefst vier verschillende modellen aangekondigd: de iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.389 Xiaomi-fans gingen je voor!

De iPhone 12 is het toestel dat DxOMark had uitgekozen om de audio-test mee uit te voeren. Hierbij worden allerlei uitvoerige tests verricht om de resultaten objectief met elkaar te kunnen vergelijken. Precies dezelfde manier zoals ze dit voor de kwaliteit van smartphone-camera’s doen.

De iPhone 12 heeft hier een score van 73 gekregen. Nu zegt dit natuurlijk niet direct alles, de volledige test kun je hier lezen.

iPhone 12 DxOMark geluid

Xiaomi nog steeds aan kop

Toch is de iPhone 12 hiermee niet heer en meeste in het toplijstje van DxOMark. Hier gaat al geruime tijd de Xiaomi Mi 10 Pro aan de leiding als het om geluid gaat.

De Xiaomi Mi 10 Pro werd ook op de geluidspijnbank gelegd en het resultaat is een score van 76 punten. Geen extreem verschil, maar op dit moment qua audio wel de beste keuze op smartphone-gebied.

Xiaomi Mi 10 Pro DxOMark geluid

Qua camera staat de Xiaomi Mi 10 Pro op dit moment op de vierde plaats, waar de Mi 10 Ultra de tweede plaats inneemt. Hierbij gaat alleen de Huawei Mate 40 Pro nog overheen. Xiaomi telefoons zijn dus goed vertegenwoordig in de top 5.

Vind het ideale Xiaomi-hoesje

Grote collectie Xiaomi-hoesjes voor vele modellen.

Test en uitslag

Als je dit interessante statistieken vindt, dan kun je hier alle uitslagen en testverslagen lezen en bekijken. Tevens wordt er beschreven op welke manier de testen uitgevoerd worden.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo