Geland: Xiaomi Mi Drone met 4K camera, gaat €345 kosten

Geland- Xiaomi Mi Drone met 4K camera, gaat €345 kosten

Geland- Xiaomi Mi Drone met 4K camera, gaat €345 kosten

Xiaomi heeft vandaag haar eerste drone gelanceerd, met de toepasselijke naam Xiaomi Mi Drone. De drone kan tot 27 minuten vliegen, filmt in 4K kwaliteit met stabilisatie en heeft een hoop autopilot opties. De drone gaat €345 kosten.

Xiaomi Mi Drone

De Xiaomi Mi Drone is een drone met 4 propellors. De propellors zijn gemakkelijk te vervangen en voor beginnende gebruikers kunnen guards geplaatst worden, die ook meegeleverd zijn. Hierdoor kan de drone botsen zonder schade te veroorzaken. Op de drone is een camera te vinden. Afhaneklijk van het gekozen model filmt de drone in 1080p full HD of 4K kwaliteit. De camera heeft een brede lens met een gezichtsveld van 104 graden.

Foto’s kunnen gemaakt worden in RAW formaat. Het voordeel hiervan is dat ze later beter bewerkt worden. Er worden namelijk veel meer gegevens opgeslagen. Om ervoor te zorgen dat al je beelden stabiel zijn heeft Xiaomi gekozen voor een 3-assige gimball. Deze filtert de vibraties van de helikopter weg, tot wel 2000 vibraties per seconde.

Xiaomi Mi Drone

Besturing

De Xiaomi Mi Drone is te besturen via de bijgeleverde afstandsbediening. Via WiFi of bluetooth kan een smartphone verbonden worden. Hierop kun je extra instellingen aanpassen en zie je wat je filmt. Het bereik voor de 4K-versie is 2 kilometer, de 1080p versie heeft een bereik van 1 kilometer. Xiaomi Mi Drone maakt gebruik van GPS en GLONASS om zijn locatie te bepalen. Om binnen ook goed te kunnen vliegen filmt een extra camera recht naar beneden. Hiermee schat de drone de afstand tot de grond in en kan hij op een locatie blijven vliegen.

Autopilot

Gemak dient de mens dus Xiaomi heeft een hoop autopilot mogelijkheden ingebouwd in de Xiaomi Mi Drone. Zo kan de drone automatisch opstijgen en landen. Je kunt ook vooraf op een kaart punten aangeven waar de drone heen moet vliegen. Het is zelfs mogelijk om te cirkelen rondom een object op de grond, zoals een huis. Het is verboden om drones te vliegen in zogenaamde no-fly zones bijvoorbeeld bij vliegvelden. De Xiaomi Mi Drone herkent deze gebieden en stopt als het zo’n gebied dreigt in te vliegen.

In totaal kan 27 minuten met de drone gevlogen worden dankzij de 5100mAh batterij. Dat klinkt misschien als kort, maar dit is ongeveer net zoveel als vergelijkbare drones. Inwoners van China kunnen de 1080p drone vanaf morgen bestellen als pre-order voor €345. De 4K-versie gaat €410 kosten. Wanneer internationale webshops de drone gaan verkopen is nog niet bekend.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo