Foto’s nieuwe Xiaomi Mi5 uitgelekt: dunne randen en kleine vingerscanner

Foto's nieuwe Xiaomi Mi5 uitgelekt dunne randen en kleine vingerscanner

Foto's nieuwe Xiaomi Mi5 uitgelekt dunne randen en kleine vingerscanner

Er zijn nieuwe foto’s en computer-renders uitgelekt van de Xiaomi Mi5. De afbeeldingen tonen onder andere een hele dunne rand rondom het scherm. Ook is er een vingerscanner te vinden. Volgens bronnen is dit de snelste vingerscanner tot nu toe.

Renders en foto’s Xiaomi Mi5

De renders verschenen eerder dan de foto’s. Renders zijn de uitkomsten van ontwerpen uit een 3D-ontwerpprogramma. De maker van de renders meldt dat het niet om renders van Xiaomi zelf gaat. De maker heeft de telefoon zelf in zijn handen gehad, en daarna de renders gemaakt. Toen de renders gepubliceerd werden was het nog onbekend of deze te vertrouwen waren.

Later lekten foto’s uit van de Xiaomi Mi5. Opvallend is dat ze exact dezelfde smartphone tonen als de foto’s. De maker van de foto’s plaatste ze op de Chinese versie van Twitter, Weibo. Later verwijderde hij zijn account, het is niet bekend waarom.

Vingerscanner

Op de foto’s en renders is een knop te zien onder het scherm. Tot nu toe heeft Xiaomi geen fysieke knoppen onder het scherm geplaatst. Het gaat dan ook om een vingerscanner. Volgens bronnen is het de kleinste vingerscanner tot nu toe, maar tegelijkertijd ook de snelste.

Metalen frame, dunne randen

Het frame van de Xiaomi Mi5 is gemaakt van metaal. De buitenkant is gemaakt van glas, met gedraaid glas aan de achterkant. De randen rondom het scherm zijn opvallend dun. Smartphone-fabrikanten proberen al jaren om de randen zo klein mogelijk te maken.

Overige specificaties

De Xiaomi Mi5 wordt al lange tijd geplaagd door productieproblemen, waardoor de lancering telkens uitgesteld is. De smartphone krijgt waarschijnlijk een Qualcomm Snapdragon 820 processor, en 3 of 4gb werkgeheugen. Dat laatste is afhankelijk van het model dat je kiest. Het scherm is 5,2 inch groot en heeft een Quad HD resolutie. Foto’s kunnen gemaakt worden met een 16 megapixel camera aan de achterkant, of een 13 megapixel camera aan de voorkant.

Er kunnen twee simkaarten in het toestel, en dankzij de grote 3.600 mAh batterij kun je de smartphone de hele dag gebruiken. De software is MIUI 7 gepasseerd op Android 6.0 Marshmallow. Er zijn twee versies beschikbaar, met 3gb werkgeheugen en 32gb opslagcapaciteit. De snellere versie heeft 4gb werkgeheugen en 64gb opslagcapaciteit.

Bron 1, 2

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo