Bevestigd: Xiaomi Mi5 komt in februari met Snapdragon 820

Bevestigd: Xiaomi Mi5 komt in februari met Snapdragon 820

Al lange tijd gaan er geruchten dat de Xiaomi Mi5 in het begin van 2016 gelanceerd zal worden. Nu is er dan eindelijk een bevestiging. Een van de mede-oprichters van Xiaomi heeft bevestigd dat de Mi5 na het Chinese nieuwjaar (8 februari) gelanceerd zal worden, met een Snapdragon 820 processor.

Bevestigd door Xiaomi

Het nieuws werd vandaag bevestigd door een van de mede-oprichters van Xiaomi. Li Wanqiang deed dit via Weibo, de Chinese versie van Twitter. Hij schrijft dat de Xiaomi Mi5 klaar is voor lancering en dat de telefoon de Qualcomm Snapdragon 820 processor zal bevatten. Verder schrijft de topman dat de telefoon vanaf nu massaal geproduceerd wordt, zodat er na de lancering geen tekort ontstaat. Als laatste meldt Li dat de telefoon na het Chinese nieuwjaar gelanceerd zal worden. Chinees nieuwjaar valt dit jaar op 8 februari.

Qualcomm Snapdragon 820 processor

Dat de Xiaomi Mi5 aangedreven wordt door een Qualcomm Snapdragon 820 processor is opvallend. Lange tijd waren er problemen met de processor waardoor de lancering vertraagd werd. Er gingen zelfs geruchten dat de Mi5 gelanceerd zou worden met een andere processor. Qualcomm heeft gelukkig alle problemen op kunnen lossen. De eerste berichten melden zelfs dat de Snapdragon 820 vele malen sneller is dan zijn voorganger, de 810.

Fantastisch scherm

Naast een krachtige processor krijgt de Mi5 ook een fantastisch scherm. Geruchten melden dat de telefoon een 5,2 inch scherm krijgt, met een pixeldichtheid van 565 Pixels Per Inch. Dat is flink meer dan de nieuwste iPhone 6S Plus, die een PPI heeft van 401. Het scherm van de Mi 5 is dus haarscherp.

Verder krijgt de Mi5 waarschijnlijk 4gb werkgeheugen. Er worden twee modellen gemaakt, met 32gb of 64b opslagcapaciteit. Prijzen zijn nog niet bekend.

Bron


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
3 Reacties
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij