Android 9-update geeft problemen bij Xiaomi Mi A1

Voor de Xiaomi Mi A1 is de update naar Android 9 Pie inmiddels uitgerold. Helaas ervaren gebruikers problemen nadat zij de update hebben geïnstalleerd. Voor gebruikers met een abonnement van Tele2 lijkt het probleem extra groot. Overigens gelden de problemen met updates niet alleen bij Xiaomi.

Problemen update Xiaomi Mi A1 naar Android 9 Pie

Na het installeren van de update melden gebruikers diverse problemen. Zo loopt de camera vast in Google lens (voor zover bekend niet in andere apps die de camera gebruiken) en worden er ook problemen gemeld met de update van apps. Gebruikers ervaren dat, nadat de update wordt gestart, de status eerst verandert naar ‘update pending’ en daarna weer terug schiet naar de vorige versie.

Xiaomi Mi A1 met abonnement verkrijgbaar

De Xiaomi Mi A1.

Het grootste probleem dat gebruikers ervaren is dat zij niet meer op het 4G-netwerk kunnen. Dit heeft voor gebruikers van het netwerk van Tele2 wellicht een extra vervelende consequentie.

Tele2 dreigt gebruikers zonder 4G te blokkeren

De kosten voor het gebruik van het 2G- en 3G netwerk zijn voor Tele2 hoger dan wanneer hun gebruikers 4G gebruiken. Daarom dreigt Tele2 de gebruikers die niet op 4G af te sluiten van datagebruik als zij niet binnen een bepaalde periode (meestal 6 dagen) gebruik maken van 4G. Zij waarschuwen klanten daarover per SMS. Dit is voor gebruikers van de Xiaomi Mi A1 een uiterst vervelende situatie. Zij kunnen immers met na de update naar Android Pie 9 niet aan die eis voldoen.

Mogelijke oplossingen

Gebruikers hebben zich uiteraard bij de verkoper en digitaal bij Xiaomi gemeld, maar voor zover bekend heeft Xiaomi nog niet gereageerd. Ook heeft Tele2 nog niet aangegeven of er een uitzondering mogelijk is. Voor de gebruikers die de update nog niet geïnstalleerd hebben is het wellicht een optie om even te wachten en de optie ‘automatische updates installeren’ uit te zetten. Een andere optie zou kunnen zijn om de update tijdelijk te downgraden. Uiteraard houden wij je op de hoogte als wij meer informatie hebben.

Xiaomi staat niet alleen

Ook LG had recent een probleem met een update die het toestel onbruikbaar maakte. Hierdoor moesten deze zelfs retour naar de fabrikant om ze weer werkend te krijgen. Hoe dan ook, we hopen dat er snel een oplossing komt!


Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
1 Reactie
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij