Amazfit Bip Vs Fitbit Versa: welke fitness tracker is het beste?

Xiaomi Amazfit Bip

De wereld van smartwatches en fitness trackers wordt steeds groter. Zowel Amazfit als Fitbit gaan al eventjes mee in deze markt. De Amazfit Bip en Fitbit Versa lijken behoorlijk op elkaar. Maar welke scoort er beter?

Amazfit en Fitbit

Er zijn op dit moment zo’n 8 of 10 bedrijven waar je fitness trackers en smartwatches kunt kopen. Amazfit is van Huami, wat ook weer onder Xiaomi valt. In de Amazfit horloges kom je dan ook goed doordachte technologieën tegen, die zich meten met duurdere alternatieven. Fitbit is zo’n bedrijf dat vaak wat duurdere slimme fitness horloges maakt. Maar prijs zegt niet altijd wat over de kwaliteit, of over de functies die het heeft. Daarom lees je in dit artikel meer over de verschillen en overeenkomsten tussen de Amazfit Bip en de Fitbit Versa.

Xiaomi Amazfit Bip GPS smartwatch
Amazfit Bip
Fitbit-Versa
Fitbit Versa

Amazfit Bip en Fitbit Versa in het kort

FeaturesAmazfit BipFitbit Versa
Schermgrootte1,2 inch1,32 inch
GPSJaJa
Waterdicht Ja, 30 minuten in 1,5 meter diepteJa, tot 50 meter diepte
Aantal te tracken sporten615
Gewicht32 gram38 gram
Resolutie176 x 176348 x 250
BatterijduurTot 45 dagenTot 4 dagen
MeetgegevensStappen, afstand, hartslag Stappen, afstand, hartslag , calorieverbruik, slaap
SensorenLuchtdruk 3-as gyroscoop, hoogtemeter, SpO2 sensor

Fitbit beter voor zwemmers

Zwem je, of wil je de smartwatch omhouden in de douche? Dan is het beter om de Fitbit Versa te kiezen. Daarmee kun je namelijk wel gewoon urenlang baantjes trekken. Met de Fitbit kan je ook zwemmen, maar vanwege de lage waterdichtheid is het toch niet aan te raden om uit te testen of je er inderdaad een half uur mee onder water kunt.

Amazfit Bip heeft bizar goede batterij

De Amazfit Bip is op het vlak van de batterij een overduidelijke winnaar. Want waar de batterij van de Fitbit Versa al na een dag of 4 de geest geeft, gaat de Amazfit Bip dan gerust nog een dag of 26 door. In de meest extreme instelling ‘basic mode’ kan de Bip zelfs 45 dagen met de batterij doen. Dit is een eigenschap waar veel smartwatch fabrikanten nog wat van kunnen leren.

Aantal sporten om te tracken

De Amazfit Bip registreert een beperkt aantal sporten, waaronder hardlopen, fietsen en variaties daarop. Dat betekent dat het horloge echt alleen geschikt is wanneer je je beperkt tot deze sporten. Loop je alleen hard, dan is de Bip dus ook een prima keus. Maar sporten zoals fitness of minder voorkomende duursporten komen alleen voor in de Fitbit Versa.

Conclusie

De verschillen tussen de Amazfit Bip en Fitbit Versa zijn overduidelijk aanwezig. Toch zie je het niet direct terug aan het uiterlijk. Ja, de Versa is iets groter, maar het ontwerp komt grotendeels overeen. De opties zijn daarentegen een ander verhaal. die zijn bij de Fitbit Versa een stukje uitgebreider. Meer sporten, meer sensoren en het houdt meer gegevens bij over je sportieve prestaties.

Maar, ook de Amazfit Bip krijgt credits. En dan met name om zijn bizar goede batterij. Bij normaal gebruik gaat die namelijk zo’n 30 dagen mee. Dat betekent dat je hem maar 12 keer per jaar hoeft op te laden. Dat zijn ideale cijfers voor iemand die vaak vergeet zijn apparaten op te laden voor een workout.

De laatste doorslaggevende factor is de prijs. De Amazfit Bip kost je zo’n 80 euro, De Fitbit Versa kost je met zo’n 160 euro het dubbele. De vraag is aan jou: zijn de extra opties van de Fitbit Versa het waar om een dubbel zo hoog bedrag te betalen?

Fitbit Versa

Fitbit-Versa
Via: fitbit.com

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo