5 tips om tijd te besparen met MIUI

Zoals de bezitters van een Xiaomi-telefoon inmiddels weten is MIUI het eigen besturingssysteem van Xiaomi. Met de update naar MIUI 10 komen er nog meer mogelijkheden om hiermee veel tijd te besparen. In de praktijk blijkt het nog wel eens lastig om de voordelen van MIUI te ontdekken. Daarom delen we vijf MIUI tips om tijd te besparen.

MIUI Tip 1 en 2: Belangrijke berichten en notities vastpinnen

MIUI biedt de mogelijkheid om belangrijke berichten vast te pinnen, zodat je die snel kunt bekijken wanneer je ze nodig hebt. Om een bericht te pinnen open je de berichten-app en hou je het bericht vast dat je wilt vastzetten. Op het display van jouw telefoon verschijnt dan een pin-optie. Wanneer je op Pin tikt, wordt het bericht naar de bovenste positie geplakt. Op dezelfde wijze kan je belangrijke notities vastpinnen, zodat ze bovenaan blijven staan.

MIUI Tip 3: Favoriete foto’s terugvinden

In de loop der tijd neem je misschien wel duizenden foto’s. Om jouw favoriete foto’s op te blijven zoeken wordt dan steeds lastiger. Vanaf MIUI 9 heb je de optie om een foto te selecteren door hem vast te houden. Er verschijnt dan een hartje. Wanneer je dit hartje aantikt markeer je de foto als favoriet. Dit kun je sneller zien als je door je foto’s scrolt. Ook krijg je in jouw gallerij een aparte map ‘favorieten’. Hier vindt je alle foto’s die je met het hartje gemarkeerd hebt weer terug. Dat scheelt zoeken.

Favoriete foto's markeren in MIUI

Zo hou je jouw favoriete foto’s bij elkaar in MIUI

MIUI tip 4: favoriete mappen en bestanden terugvinden

Ook het aantal mappen en en bestanden dat je bewaart is groter dan je denkt. Door de MIUI verkenner te openen en jouw favoriete map te selecteren verschijnt er een hartje. Je maakt een map of bestand favoriet door het hartje aan te kiezen. Wanneer je een volgende keer de verkenner opent en de optie ‘favorieten’ kiest vindt je daar alle favoriete mappen en bestanden bij elkaar.

MIUI tip 5: Contacten toevoegen aan favorieten

In jouw contactenlijst kun je, als je een contact selecteert, de optie ‘voeg toe aan favorieten’ selecteren. Zodra je dat bij één of meer contacten doet ontstaat er een volgende keer bovenaan jouw contactenlijst een overzicht ‘favorieten’. Zo hoef je niet eindeloos te scrollen.

Hopelijk hebben we je met deze tips verder op weg geholpen om het beste uit MIUI te halen.

via: het officiële MIUI-forum

 

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo