Zo versnel je een langzame Xiaomi telefoon

MIUI Tips

Xiaomikopen.nl tips

De nieuwste Xiaomi telefoons zijn razendsnel, maar dat zal niet altijd zo blijven. Wie updates blijft downloaden op zijn oude telefoon, of maar apps en andere bestanden blijft installeren, zorgt er langzaam voor dat zijn Xiaomi telefoon steeds langzamer wordt. De telefoon volledig leegmaken kan helpen, maar er is een veel betere oplossing.

Versnel animaties

Het probleem is vaak namelijk dat de telefoon alle animaties niet meer bij kan houden. Nieuwe software wordt steeds veeleisender omdat onderdelen voor telefoon steeds goedkoper worden en telefoons dus krachtiger. Daardoor kan de software weer beter gemaakt worden, omdat er meer rekenkracht is. Maar als je maar blijft updaten en dezelfde telefoon houdt, gaat de performance onderuit, en dat merk je vooral bij de animaties.

De animaties maken het gebruik van je telefoon soepel. Zo is het een stuk prettiger om te kijken naar een mapje met apps dat opent, dan dat hij ineens open springt. Door de animaties vlotter te laten afspelen, voelt je telefoon weer een stuk sneller.

Je kunt op deze manier je telefoon sneller maken door naar instellingen te gaan, vervolgens voor additional settings te kiezen en nu  op developer options te tikken. Ga in dit scherm naar Windows animation scale en kies een snelheid die je beter vind.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo