Zo controleer je de originaliteit van Xiaomi producten

Zo controleer je de originaliteit van Xiaomi producten

Zo controleer je de originaliteit van Xiaomi producten

Omdat Xiaomi producten nog niet in het Westen te koop zijn, kopen velen via webshops. Het is dan belangrijk om te letten op de originaliteit van je Xiaomi product zodat je zeker weet dat je geen namaak koopt. We leggen uit hoe je checkt of je Xiaomi product echt is, en hoe je een advertentie voor een fake toestel herkent.

Originaliteit controleren via app

De gemakkelijkste manier om een namaak Xiaomi te onderscheiden van een echte is door middel van een app. Xiaomi biedt deze app zelf aan, namelijk de Mi Identification app. Deze is te downloaden op het MIUI forum. Een Engelse versie van de app is te downloaden via dezelfde pagina, maar daarvoor is wel een account vereist.

De Mi Identification app gebruiken

Zodra je de Mi Identification app gedownload hebt, kun je hem openen om te checken of je telefoon origineel is. Nadat je de app geopend hebt, kies je voor ‘Manually Set the operation mode’ en vervolgens selecteer je de ‘performance mode’. Het identificeren begint nu.

Verschijnt er een groene achtergrond, dan heb je een originele Xiaomi telefoon in je hand. Is de achtergrond van de app oranje of rood, dan weet je dat de originaliteit van de telefoon niet klopt. Neem in dat geval contact op met de verkoper: veel webshops bieden een geld terug optie als je niet tevreden bent, zoals Dealextreme.

De Identification app werkt op dit moment alleen met de Xiaomi Mi 1, Mi 2, Mi 3, Mi 4 (niet de Mi 4 met 4G) , Redmi, Redmi 1S, Redmi Note. Je kunt de app op moment van schrijven dus nog niet gebruiken voor de Mi Pad en de Mi 4 met 4G.

Xiaomi garantie controleren

Naast originaliteit kun je met de app ook de garantie van je telefoon controleren. Je ziet in de app wanneer de telefoon verkocht is, en tot wanneer je Xiaomi garantie hebt.

Tips voor het kopen van een originele Xiaomi telefoon

Ga je een Xiaomi smartphone bestellen en ben je bang dat je een namaak telefoon koopt? Let dan op de volgende punten:

  • De belangrijkste tip: als een aanbieding te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook
  • Kijk altijd naar de beoordeling van verkopers, en lees de feedback van eerdere kopers door. Dit is belangrijk op bijvoorbeeld Aliexpress.
  • Controleer of er genuine of original in de beschrijving staat. In dat geval gaat het vrijwel zeker om een origineel product.
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo