Zo blokkeer je tijdelijk de onderste navigatie-knoppen

MIUI Tips

Xiaomikopen.nl tips

Elke Xiaomi (eigenlijk elke Android telefoon) heeft drie knoppen aan de onderkant: de multitask-knop, de home-knop en de terug-knop. Deze hoeven niet ingedrukt te worden, ze aanraken is genoeg. Dat is soms onhandig, bijvoorbeeld tijdens het gamen of het kijken van een video. Gelukkig biedt MIUI een optie om deze knoppen tijdelijk uit te schakelen.

Navigatie-knoppen

De navigatie-knoppen zijn ontzettend handig. Persoonlijk gebruikte ik een iPhone voor ik overstapte naar Xiaomi, en op de iPhone zijn deze knoppen meer verstopt. Het multitask-menu open je door twee keer te drukken, en er is simpelweg geen knop om terug te gaan: dat moet via het scherm. Voordeel was wel dat je de knop nooit per ongeluk indrukt, wat bij Xiaomi en andere toestellen wel vaak gebeurt. Onhandig, zeker als je aan het gamen bent of een filmpje kijkt.

Knoppen tijdelijk uitschakelen

Gelukkig kun je deze knoppen gemakkelijk tijdelijk uitschakelen. Zodra je dit wilt doen open je het notificatie-scherm (schuivende beweging van boven aan je scherm naar beneden) swipe nu naar links. Hier vind je de optie ‘disable’. Het icon is erg cryptisch, met de onderkant van een telefoon en een streep erdoor. Zodra je hierop tikt worden de navigatie-knoppen geblokkeerd. Om ze weer te activeren tik je op hetzelfde icoon, of je drukt de home-knop en de power-knop tegelijkertijd in.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo