Xioami Supercharge Turbo: smartphone belachelijk snel opladen

Fast charging wordt voor veel smartphonebedrijven steeds belangrijker. Het lijkt erop dat dit, na onder meer camera’s het volgende facet is waarop fabrikanten de strijd met elkaar aangaan. Waar Oppo lange tijd de beste prestatie neerzette maakte Xiaomi-topman Lin Bin via zijn Weibo-account een lange neus. Xiaomi presenteert de snelste snellaad-techniek; Xiaomi Supercharge Turbo.

Wat is Xiaomi Supercharge Turbo?

Hoe het precies werkt is nog niet bekend, maar de Xiaomi Supercharge Turbo is een apparaatje dat een 100W snellaadtechniek uitvoert. Hiermee laadt je een 4000 mAh-batterij binnen 17 minuten volledig op.

Dit is beduidend sneller dan de snelste techniek tot nu toe. Oppo presenteert met de 50W Supervooc beduidend minder. Wanneer de Xiaomi-telefoon met 4000 mAh batterij volledig is opgeladen, is de Oppo, die een batterij van ‘maar’ 3750 mAh heeft, pas op 67%. Het onderstaande filmpje laat een en ander duidelijk zien.

Hoe werkt de 100W Charging techniek?

In het filmpje wordt geen uitleg gegeven. De topman heeft zich op Weibo ook niet tot een verdere uitleg laten verlokken en officieel heeft Xiaomi ook nog geen commentaar gegeven. We weten dus nog niet hoe de techniek werkt en wat de invloed is op de batterij van de telefoon of temperatuur.

Daarnaast weten we nog niet wanneer deze techniek in telefoons beschikbaar komt en hoe deze verwerkt wordt. Uiteraard blijven wij de ontwikkelingen volgen en houden we je op de hoogte.

Hoe snel is de huidige fast charging techniek?

In februari lanceerde Xioami het laatste vlaggenschip, de Xioami Mi 9. Deze smartphone is voorzien van Fast battery charging 27W (Quick Charge 4+) techniek. Hiermee laadt je het toestel binnen een kwartier voor 50% op.

Hier zie je waar je deze nieuwste smartphone kunt bestellen.

90 %
Laatste Amazon prijsupdate was: 27 september 2020 19:20
× Product prijzen en beschikbaarheid kloppen met betrekking tot de datum/tijd aangegeven en zijn onderhevig aan verandering. De prijs en beschikbaarheid informatie weergegeven op Amazon.com (Amazon.in, Amazon.co.uk, Amazon.de, etc) op het moment van aankoop is geldend voor de aankoop van dit product.

Volg MiFansNL op Facebook


Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
0 0 stem
Beoordeling
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle comments

Interesse in Xiaomi?

Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief met deals, nieuws, reviews en meer!

Nee, geen Xiaomi voor mij