Xiaomi’s nieuwste telefoon slechts 5,1 millimeter dik

Xiaomi smartphone 5,1 millimeter

Xiaomi smartphone 5,1 millimeter

In een op 4 januari verschenen open brief kondigde Xiaomi aan op 15 januari dit jaar een nieuwe flagship smartphone te zullen presenteren. Nieuw verspreidde en uitgelekte foto’s lijken te duiden op een ontzettend dunne telefoon, hij meet namelijk slechts 5,1 millimeter dik.De afbeeldingen zijn onder andere verspreidt door Xiaomi zelf, daarnaast zijn er ook foto’s uit de fabrieken uitgelekt.

Opvolger

Over de aan te kondigen opvolger is nog weinig bekend, enkel geruchten. Zo zou de telefoon een hoge resolutie 1440 x 2560 pixels Quad HD scherm hebben, een 20 megapixel camera en een vingerprintscanner, zoals Apple’s iPhone.

Afbeelding

De eerste afbeelding met betrekking tot de dunne telefoon werd verspreidt door Xiaomi zelf via het Chinese sociale netwerk Weibo. Op de foto is een hand te zien die een denkbeeldige telefoon vasthoudt. De tekst erboven betekend ‘dunner dan de vleugels van een cicada’, een insect dat veel in China voorkomt met flinterdunne vleugels.

Foto’s uit een fabriek

Later lekten verschillende afbeeldingen uit Chinese fabrieken waar de telefoon waarschijnlijk gemaakt gaat worden. Te zien zijn schematische tekeningen van het frame van de nieuwe telefoon, en foto’s van het frame zelf. Ook zijn foto’s gelekt van een case voor de nieuwe telefoon, die, je raadt het al, ontzettend dun is, net als de smartphone zelf.

5,1 millimeter dun

De uitgelekte frames op de foto’s uit de fabriek zijn slechts 5,1 millimeter dik. Ter vergelijking, de Apple iPhone is 6,9 millimeter dik en de Samsung Galaxy S5 8,1 millimeter. Bij introductie zal de Xiaomi telefoon dan ook de dunste telefoon ter wereld zijn. Verder meet de te lanceren smartphone 140,89 bij 71,4 millimeter. Het frame is waarschijnlijk net als die van de Xiaomi Mi 4 gemaakt van aluminium.

15 januari

Zoals eerder gemeld wordt de telefoon op 15 januari gepresenteerd, in Beijing. Kaarten voor dit evenement zijn te koop in China voor omgerekend 15 Euro, via Xiaomi’s online winkel app.

Bron: Phonearena

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo