‘Xiaomi werkt mogelijk aan smartphone die zichzelf kan opladen’

Xiaomi heeft recent een patent gedeponeerd. Nu doet men dat zeer vaak, maar dit patent viel toch op. De reden daarvoor is dat Xiaomi zich deze keer heeft gestort op de energievoorziening. Wij leggen de Xiaomi op zonne-energie uit.

Hoewel Chinese bedrijven niet bekend staan om hun prioriteit voor milieuvriendelijke producten heeft Xiaomi zich hier duidelijk laten inspireren door de natuur.

Oclean Z1 slimme tandenborstel (TIP)
€ 36,52 € 50
Verlopen

We zien namelijk hoe Xiaomi een patent heeft ingediend voor een Xiaomi smartpone die laadt op zonne-enerigie. Het ontwerp ziet er als volgt uit:

Xiaomi Mi Solar patent
Patent Xiaomi smartphone op zonne-energie. Is dit de Xiaomi Mi Solar?

De Xiaomi Mi Solar op zonne-energie?

Helaas zijn de beschrijvende teksten uit de patentaanvraag verwijderd. Hierdoor weten we niet meer dan hetgeen we op de tekening kunnen zien, of -beter gezegd- wat we niet kunnen zien.

Zo zien we naast de uitgebreide collectie zonnepanelen op de achterkant alleen een uitsparing voor een dual camera met daarin de flitser.

Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

Bekijk alle Xiaomi-deals, coupons en kortingen


Op de voorkant zien we geen uitsparing of notch. Dit impliceert dat zowel de vingerafdrukscanner als de camera zogenaamde ‘in-display’ toepassingen worden. Ook is onduidelijk of de stylus nog een bijzondere functie heeft met betrekking tot de energievoorziening.

Render via LetsgoDigital

Hoeveel energie produceert deze smartphone?

Zoals gezegd zijn er geen specificaties bij het patent gevoegd. Hierdoor hebben we geen inschatting over de verhouding ‘laadtijd’ – gebruikstijd. Er zijn niet veel smartphones op zonne-energie. Dat impliceert dat Xiaomi óf een revolutionaire techniek heeft ontwikkeld óf deze versie als gadget ziet voor serieuzere toekomstige ontwerpen.

Overigens is het, zoals altijd met patenten, nog maar de vraag of we dit ooit ergens in massa-productie terug gaan zien.

Via: Letsgodigital

Let op de plaats van verzending; bestellingen van buiten de EU kunnen additionele btw- of invoerkosten bevatten (meer info). Aanschaf kan soms gratis of goedkoper zijn in combinatie met een abonnement.

Niet te missen aanbieding/kortingscodes

Xiaomi Mi Band 4
€ 28,26 € 39
🔥Extra korting bij AliExpress🔥 [actueel]
Handige pagina met veel (persoonlijke) kortingscodes voor AliExpress.
Xiaomi Mi 9
De Xiaomi Mi 9 gewoon in Nederland (en op voorraad).
Xiaomi in Nederland kopen [NL garantie]
Xiaomi-producten koop je gewoon in Nederland met NL garantie natuurlijk.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Enthousiast over Xiaomi?
Schrijf je dan in voor de gratis Xiaomi Weekly

Wij sturen je 1-3 week het laatste nieuws, de beste deals en exclusieve weggeefacties
Inschrijven
Nee, dankjewel
close-link

Welkom op MiFans.nl!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!