‘Xiaomi werkt mogelijk aan smartphone die zichzelf kan opladen’

Xiaomi zonne-energie patent

Xiaomi heeft recent een patent gedeponeerd. Nu doet men dat zeer vaak, maar dit patent viel toch op. De reden daarvoor is dat Xiaomi zich deze keer heeft gestort op de energievoorziening. Wij leggen de Xiaomi op zonne-energie uit.

Hoewel Chinese bedrijven niet bekend staan om hun prioriteit voor milieuvriendelijke producten heeft Xiaomi zich hier duidelijk laten inspireren door de natuur.

Xiaomi-nieuwsbrief: guides, nieuws, deals, reviews en nog veel meer...

Schrijf je GRATIS in!

Al 1.370 Xiaomi-fans gingen je voor!

We zien namelijk hoe Xiaomi een patent heeft ingediend voor een Xiaomi smartpone die laadt op zonne-enerigie. Het ontwerp ziet er als volgt uit:

Xiaomi Mi Solar patent
Patent Xiaomi smartphone op zonne-energie. Is dit de Xiaomi Mi Solar?

De Xiaomi Mi Solar op zonne-energie?

Helaas zijn de beschrijvende teksten uit de patentaanvraag verwijderd. Hierdoor weten we niet meer dan hetgeen we op de tekening kunnen zien, of -beter gezegd- wat we niet kunnen zien.

Zo zien we naast de uitgebreide collectie zonnepanelen op de achterkant alleen een uitsparing voor een dual camera met daarin de flitser.

Op de voorkant zien we geen uitsparing of notch. Dit impliceert dat zowel de vingerafdrukscanner als de camera zogenaamde ‘in-display’ toepassingen worden. Ook is onduidelijk of de stylus nog een bijzondere functie heeft met betrekking tot de energievoorziening.

XiaomiMiSolar
Render via LetsgoDigital

Hoeveel energie produceert deze smartphone?

Zoals gezegd zijn er geen specificaties bij het patent gevoegd. Hierdoor hebben we geen inschatting over de verhouding ‘laadtijd’ – gebruikstijd. Er zijn niet veel smartphones op zonne-energie. Dat impliceert dat Xiaomi óf een revolutionaire techniek heeft ontwikkeld óf deze versie als gadget ziet voor serieuzere toekomstige ontwerpen.

Overigens is het, zoals altijd met patenten, nog maar de vraag of we dit ooit ergens in massa-productie terug gaan zien.

Via: Letsgodigital

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo