Xiaomi zoekt personeel in Nederland, zou het dan toch…?

Xiaomi Nederland

Wij berichtten al eerder dat Xiaomi haar focus op de Europese markt heeft gericht. Ook was al bekend dat Xiaomi een distributieovereenkomst met Kruidvat heeft gesloten. Toen het ineens mogelijk bleek om Nederlandse taalinstellingen te kiezen wisten we zeker dat Nederland de aandacht heeft. Gisteren hoorden wij dat er twee vacatures op LinkedIn verschenen en vandaag ontdekten wij dat er een Xiaomi-medewerker in Nederland blijkt te werken. Het lijkt er dan ook sterk op dat Xiaomi een Nederlandse vestiging gaat openen.

Nederlandse medewerkers voor Xiaomi?

Op dit moment is er, voor zover wij kunnen nagaan, één medewerker van Xiaomi Technology werkzaam in Nederland. Deze Chief Engineer werkt klaarblijkelijk in de omgeving Amsterdam. Overigens zijn er in totaal 5.813 werknemers aangesloten op deze LinkedIn-group, dus dat dit een startend onderdeel lijkt moge duidelijk zijn. Gezien de vacatures zouden groepsleden 5.814 en 5.815 ook wel eens Nederlands kunnen blijken.

Nederlandse medewerkers voor Xiaomi

De Nederlandse Xiaomi-medewerker en een van de vacatures

Xiaomi vacatures in Nederland

Xiaomi heeft namelijk op LinkedIn ook vacatures geplaatst voor een Content Marketing Manager en reguliere Marketing Manager. Zoals je ziet wordt als standplaats in beide gevallen “omgeving Amsterdam” opgegeven en laat dit nu net de locatie zijn waar de huidige medewerker van Xiaomi in Nederland al werkzaam is. Kortom, als je een echte Mi fan bent en graag digitaal bezig bent, kun je nu zelfs voor jouw favoriete merk gaan werken.

Opent Xiaomi winkels in Nederlands?

Na al dit Nederlandse nieuws rijst natuurlijk de vraag wanneer en waar de eerste Xiaomi-winkel open gaat. Dat zouden wij ook graag willen weten. Het feit dat Xiaomi grootse plannen heeft blijkt wel uit de functie-omschrijvingen. Zo wordt de marketing manager verantwoordelijk voor alle communicatie in de focuslanden in de regio. De functie-eisen vragen alleen Engels en Nederlands als taal. Dit duidt erop dat deze positie ziet op België en Nederland. De content marketing manager wordt de stem van het merk in Nederland. Men is dus nogal iets van plan.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo