Xiaomi zakt naar derde plaats marktaandeel wearables, maar verkoop groeide met 815%

Xiaomi Mi Band 1S

Xiaomi zakt naar derde plaats marktaandeel wearables, maar verkoop groeide met 815%

Xiaomi heeft in het derde kwartaal van 2015 3,7 miljoen wearables verkocht. Daarmee staat het alleen nog achter Fitbit en Apple. Verwacht wordt dat het marktaandeel nu weer zal groeien, door de introductie van de Xiaomi Mi Band 1S met hartslagsensor.

200% groei in totale wearables markt

De totale markt voor wearables groeide met 197% afgelopen jaar. In het derde kwartaal van 2014 werden 7,1 miljoen wearables verkocht, een jaar later waarin het in dezelfde periode 21 miljoen stuks. De flinke groei is te danken aan de introductie van nieuwe producten: bijna alle producten in de top 5 lanceerden nieuwe producten.

Xiaomi van plaats twee naar drie

Xiaomi werd verstoten van plaats twee naar drie door Apple. Dat was voorspelt: Apple introduceerde haar eerste wearable, de Apple Watch. Opvallend is dat Xiaomi Apple op de hielen zit. Het Chinese merk verkocht slechts 200.000 stuks minder. Fitbit heeft flink wat marktaandeel moeten inleveren, het zakte 10 procentpunt naar een aandeel van 32,2%. De afzet van Xiaomi groeide het meest: vergeleken met vorig jaar verkocht het 815% meer.

Xioami weer naar plaats twee door introductie Mi Band 1S Pulse

We verwachten dat Xiaomi in de volgende meting weer op plek twee staat. Het bedrijf introduceerde kortgeleden de Xiaomi Mi Band 1S Pulse, een wearable met hartslagmeter. De Apple Watch verkoopt minder goed dan gedacht en het nieuwe van het product is er al weer af. De volgende generatie Apple Watch wordt pas tegen het einde van dit jaar verwacht. Xiaomi kan ook extra groei verwachten in de toekomst vanuit het buitenland. Tot nu toe werden 97% van de verkochte Xiaomi wearables in China verkocht.

Xiaomi Mi Band 1S Pulse

De Xiaomi Mi Band 1S Pulse is de tweede wearable van Xiaomi. Aan de succesformule van de eerste generatie is niks gewijzigd, er is slechts toegevoegd. De belangrijkste nieuwe feature is een hartslagmeter. Ook werd de sensor die slaap meet verbetert en is de batterij vergroot. Via de app kunnen alle statistieken, inclusief hartslag uitgelezen worden. De app is beschikbaar voor iPhone en Android.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo