Xiaomi Yi 4K camera aangekondigd met 12 megapixel sensor en 2,2″ scherm

Xiaomi Yi 4K camera aangekondigd met 12 megapixel sensor

Xiaomi Yi 4K camera aangekondigd met 12 megapixel sensor

Xiaomi heeft de opvolger van haar actioncamera aangekondigd. De Xiaomi Yi 4K camera kan zoals de naam doet vermoeden in 4K filmen. Dankzij de grote batterij kun je tot 2 uur filmen en dankzij het schermpje op de achterkant zie je altijd wat er in beeld is en wat niet. De camera gaat ongeveer €165 kosten.

Xiaomi Yi 4K Camera

Een van de belangrijkste features van de Xiaomi Yi 4K Camera is de kwaliteit waarin de camera kan filmen. Dat kan tot 4K-kwaliteit met 30 beelden per seconden. Ter vergelijking: veel televisie programma’s worden nog niet eens in 4K gefilmd! Verder kan de camera full HD filmen met 120 beelden per seconden. Ook slow-motion behoort tot de mogelijkheden: er kan gefilmd worden met 240 beelden per seconden met HD kwaliteit.

Om te zorgen dat je filmpjes geen schokken bevatten stabiliseert de camera op 6 assen én is de mogelijkheid tot elektronische stabilisatie aanwezig. In de camera is een 12 megapixel Sony sensor te vinden en een lens die een gebied van 155 graden filmt met een aperture van f/2.8.

Scherm

Ook een belangrijke toevoeging is het 2,19 inch scherm. Dit scherm is aan de achterkant van de Xiaomi Yi 4K Camera te vinden. Door de toevoeging van het scherm is gemakkelijker te zien wat je filmt, iets waar veel mensen last van hadden bij de vorige generatie actioncamera van Xiaomi. Om het scherm goed te beschermen wordt gebruikt van Corning Gorilla Glass 4.

App

Ook de Xiaomi Yi 4K Camera is te gebruiken in combinatie met een app. Via WiFi kan de camera verbonden worden met je telefoon. Door middel van de app kun je opgenomen video’s en foto’s naar je telefoon sturen. Je kunt de app ook gebruiken om de instellingen van de camera aan te passen.

Batterij

Speciaal aan de Xiaomi Yi 4K Camera is de grote batterij met een capaciteit van 1400mAh. Hiermee kan met gemak 2 uur lang in 4K kwaliteit opgenomen worden. De meeste GoPro’s zijn na een uur al leeg en moeten opgeladen worden.

Prijs

De Xiaomi Yi 4K Camera is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en roze. Op dit moment is de telefoon alleen te koop via een Chinese crowdfunding website opgezet door Xiaomi. Daar is de camera te bestellen voor ongeveer €165. De luxere editie met bluetooth afstandsbediening en selfie stick gaat ongeveer €180 kosten. De camera’s worden vanaf juni geleverd.

Via onderstaande internationale webshops kan de camera al besteld worden als pre-order.

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo