Xiaomi Yeelight nu ook te gebruiken met Apple Homekit

Yeelight, de slimme verlichting onder de vlag van Xiaomi, gaat ook ondersteuning bieden voor Homekit, zo heeft het bedrijf bekend gemaakt.

Xiaomi Yeelight Homekit

Xiaomi Yeelight biedt veel verschillende verlichting binnen het smart home-ecosysteem van de Chinese fabrikant. Deze werden vooralsnog alleen door het eigen protocol aangestuurd, maar kunnen nu ook aangehaakt worden op Homekit van Apple.

Yeelight heeft een grote variƫteit aan producten, allemaal de verlichtingsbranche, waarbij ze geroemd worden door gebruiksgemak en de daarbij behorende interessante prijsstelling.

Sowieso de nieuwe, maar ook een deel van de oude Yeelight-producten krijgen de ondersteuning voor het platform van Apple. Wat betreft de reeds bestaande producten geldt dit voor: Smart LED Bulb (Color), Smart LED Bulb (Tunable White) en Aurora Lightstrip Plus. Deze worden via een software-update voorzien van ondersteuning voor Homekit.

Xiaomi-Yeelight-smart-led-bulb

Maar wat kun je er dan mee?

Homekit is het smart home-ecosysteem van Apple, waarmee je op een centraal punt alles slimme apparaten kunt aansturen. Dit gebeurt in de ‘Woning’-app op iPad en iPhone.

De producten die hieraan toegevoegd zijn (en dus ondersteuning bieden) kunnen in- en uitgeschakeld worden, maar ook allerlei geautomatiseerde acties uitvoeren. Dat de lampen van Yeelight hieraan toegevoegd worden is een interessante stap die zorgt dat beide systemen hiervan kunnen profiteren.

Om Homekit-ondersteuning te hebben, dient er wel een apparaten als bijvoorbeeld een Apple TV, iPad of ander ondersteunend apparaat aanwezig te zijn in het huis om bediening een feit te maken. Apple werkt hiervoor dus niet met speciale hubs, maar met eigen apparaten.

Meer info kun je vinden op de site van Yeelight

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo