Xiaomi bevestigt dat het werkt aan een ‘phablet’, laat fans naam kiezen

Xiaomi bevestigt dat het werkt aan een phablet

Het lijkt erop dat Xiaomi werkt aan een zogenaamde phablet. Dit zijn smartphones met een groter scherm, ongeveer 6 inch. Het Chinese bedrijf heeft een poll aangemaakt waarbij fans een goede naam voor het product konden kiezen. Wanneer de grote smartphone gelanceerd zal worden en voor welke prijs is nog onbekend.

Poll voor naam

Xiaomi lanceerde poll waarin Xiaomi fans mochten stemmen op hun favoriete naam voor de phablet gisteren. De opties waren Xiaomi Max, Pro, Plus en Big. Opvallend genoeg kozen de meeste fans voor Xiaomi Big. Later registreerde Xiaomi dezelfde namen als gebruikersnamen op Weibo, de Chinese versie van Twitter. Het bedrijf gebruikt ze waarschijnlijk als ‘reservering’, zodat de winnende naam later gebruikt kan worden.

Wat is een phablet

Een phablet is een smartphone met een groter scherm. Momenteel is de grootste smartphone van Xiaomi de Xiaomi Mi Note, met een 5,7 inch scherm. Als we de geruchten moeten geloven krijgt de Xiaomi phablet een scherm van 6 inch of zelfs groter. In Azië is het heel gebruikelijk om een smartphone met een groot scherm te kopen. Omdat mensen minder geld verdienen kopen ze liever een tablet en smartphone in een.

Wanneer Xiaomi de grote smartphone zal introduceren en voor welke prijs is niet bekend. Wel ligt het voor de hand dat dit snel zal gebeuren: een naam is een van de laatste dingen die gekozen moeten worden voor een product verkocht kan worden.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

MiFans
Logo