Xiaomi werkt aan eigen 3D Touch, technologie zit al in Xiaomi Mi 4C

Xiaomi werkt aan 3D Touch, technologie zit al in Xiaomi Mi 4C

Xiaomi werkt aan 3D Touch, technologie zit al in Xiaomi Mi 4C

Xiaomi werkt aan een eigen versie van 3D Touch, meldt een doorgaans goed geïnformeerde bron. Het patent is al ingediend. 3D Touch is een technologie die als eerste door Apple gelanceerd werd in de iPhone 6s. Ook Samsung werkt aan 3D Touch-technologie voor de Galaxy S7.

Patentaanvraag

Volgens @Leaksfly heeft Xiaomi een patent ingediend met een soortgelijke werking als 3D Touch. Leaksfly staat bekent als betrouwbare leaker, hij voorspelde al vaker technologieën en nieuwe apparaten voor ze gepresenteerd waren. Xiaomi heeft het patent zelf ingediend, wat erop duidt dat het bedrijf de technologie zelf ontwikkeld heeft. Apple introduceerde 3D Touch pas een paar weken geleden, dus de kans is groot dat Xiaomi al bezig was met het ontwikkelen van de technologie voor Apple het aan de wereld toonde.

Wat is 3D Touch

De eerste smartphone met 3D Touch is de Apple iPhone 6s en iPhone 6s Plus, die enkele weken geleden gelanceerd werden. Eens scherm met 3D Touch-technologie herkent hoeveel druk je op het scherm zet. Dit kan gebruikt worden om je verschillende opties te geven op basis van de druk.

Op het homescherm, waar al je apps staan, opent bij een lichte aanraking bijvoorbeeld een app, maar als je hard drukt op het icoon van een app, krijg je extra opties. Zo kun je door hard op de Facebook app te drukken meteen kiezen voor het uploaden van een foto. Je kunt het harder drukken vergelijken met het klikken op een computer met de rechtermuisknop, dan openen ook extra opties.

Technologie al in Xiaomi Mi 4C

De technologie voor 3D Touch is al aanwezig in de Xiaomi Mi 4C, maar is nog niet geactiveerd. Xiaomi werkte voor de Xiaomi Mi 4C namelijk samen met ClearPad, dat de ClearPad S3708 leverde voor de telefoon. De ClearPad S3708 ondersteunt 3D Touch en Edge Tap, waarbij je de zijkanten van je smartphone ook kunt gebruiken als touchscreen. Alleen Edge Tap is op de telefoon geactiveerd. Het is onbekend of Xiaomi 3D Touch op de Mi 4C nog gaat activeren.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel

Tags:

MiFans
Logo