Xiaomi werkt aan dashcam, haalt geld op via crowdfunding

Xiaomi dashcam

Xiaomi dashcam

Xiaomi werkt aan een eigen dashcam, een camera die filmt wat je ziet in de auto. De camera heeft een breed beeld dat ongelukken filmt. Ook wordt je gewaarschuwd als je uit je rijbaan krijgt te gaan of als je aan het bumperkleven bent. De dashcam gaat ongeveer €50 kosten.

Xiaomi dashcam

De Xioami dashcam heeft een wide-angle lens die binnen een hoek van 165 graden filmt. De camera filmt in full HD, en slaat al het materiaal op op een Micro SD kaart. De camera heeft een 240mAh batterij zodat hij in noodgevallen door kan filmen, maar wordt normaal gesproken gevoed door de auto via de sigaretten aansteker.

Dashcams zijn erg populair in het buitenland

Dashcams zijn erg populair in het buitenland. Ze filmen wat er gebeurt in en buiten je auto. Mocht je betrokken raken bij een ongeluk heb je zo extra bewijs. Dashcams worden aangesloten op de sigarettenaansteker in auto’s. Dit zorgt ervoor dat er gefilmd wordt zodra de auto start. Als je de auto uitschakelt en er is niks gebeurt wordt al het materiaal verwijdert, zodat tijdens de volgende rit weer alles opgenomen kan worden.

Veiligheidswaarschuwingen

De dashcam die Xiaomi maakt is niet alleen bedoelt als extra bewijsmateriaal. De dashcam geeft ook waarschuwingen. Als je niet aan het opletten bent en je dreigt uit je rijbaan te gaan, wordt je gewaarschuwd. De Xiaomi dashcam laat ook weten wanneer je te dicht op de auto voor je rijdt.

Xiaomi dashcam in de auto

Herkent automatisch ongelukken

De dashcam herkent automatisch ongelukken, door een bewegingssensor die is ingebouwd. Op dat moment kan snel de politie gebeld worden. De dashcam heeft ook Wi-Fi zodat je video naar je telefoon of tablet kunt sturen. De Xiaomi dashcam heeft een ingebouwd scherm zodat  de instellingen makkelijk aan te passen zijn. Dat gaat via de knoppen onder het scherm, maar kan ook via de app.

Te koop voor ongeveer €50

De Xiaomi dashcam is nu alleen nog verkrijgbaar als je geld doneert voor de crowdfunding campagne. Als vroege supporter betaal je slechts 43 Euro. Later gaat de Xiaomi dashcam ongeveer €50 kosten. De makers, een start-up onderdeel van Xiaomi, hadden als streefbedrag 100.000 Yuan. Ondertussen is al bijna 10 miljoen Yuan opgehaald, dus de crowdfunding campagne is al een succes.

Xiaomikopen.nl heeft contact opgenomen met Xiaomi. Het bedrijf bevestigde dat het gaat om een officieel nieuw product, maar er is nog geen informatie in het Engels beschikbaar, noch een internationale verkoopdatum.

Bron

Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij BOL
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Coolblue
Xiaomi bij Belsimpel
Xiaomi bij Belsimpel
MiFans
Logo